Bart van der Wielen
“We zijn klein begonnen, maar we hebben grootse plannen.”
Van Jonkerstraat naar Foodbar Daleys
Bart van der Wielen (28) woonde 24 jaar aan de Jonkerstraat in ons dorp. Hij volgde de opleiding Horeca Management aan de Rooi Pannen in Eindhoven en deed ervaring op bij horecabedrijven in de regio. Inmiddels heeft hij samen met zijn vriendin Casey een eigen foodbar in hartje Schijndel. Zijn passie voor het vak groeide, maar iets anders groeide ook: zijn ambitie om ooit zelf iets op te bouwen. En die wens kreeg extra vorm in de keuken van Kasteel Maurick in Vught. Niet alleen leerde hij daar de fijne kneepjes van het vak, maar hij ontmoette er ook Casey van Schijndel – zijn collega én al snel zijn grote liefde. Samen verhuisden ze naar Vinkel, waar ze tussen de verhuisdozen en kookboeken door begonnen aan het schrijven van een gedegen ondernemingsplan. De droom? Een eigen foodbar, waarin hun gedeelde liefde voor koken, gastvrijheid én gezelligheid samenkomt.
Een kans met smaak
“Ik kwam regelmatig in de Glazen Boerderij in Schijndel en had stiekem al twee jaar een oogje op de ijssalon,” vertelt Bart. “Dat paste precies bij wat wij voor ogen hadden. Toen begin 2025 de kans kwam om de zaak over te nemen, hoefden we daar niet lang over na te denken.” Kort daarna begon de grote verbouwing. Samen met familie, vrienden en veel hulp van bekenden werd de oude ijssalon omgetoverd tot een frisse, eigentijdse foodbar: Daleys Foodbar. “De naam is een knipoog naar ‘daily’, want we willen er elke dag zijn voor onze gasten. Maar eerlijk is eerlijk: we vonden het vooral gewoon leuk klinken,” lacht Bart. Misschien lijkt het voor buitenstaanders een sprong in het diepe, maar voor Bart en Casey voelt het heel natuurlijk. “We hebben jarenlange ervaring in diverse horecagelegenheden en weten wat we doen. Tijdens mijn tijd in een zaak in Uden mocht ik een horecazaak vanaf het begin mee opzetten. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd – en daar plukken we nu echt de vruchten van.” Het jonge stel doet voorlopig nog veel met z’n tweeën, maar inmiddels hebben ze ook al vijf weekendkrachten aangenomen. “We zijn klein begonnen, maar we hebben grootse plannen.”
All Day genieten
Bij Daleys Foodbar draait alles om beleving. “We willen onze gasten een culinaire ervaring bieden,” legt Casey uit. “Dat begint bij de gerechten, maar zit ook in de sfeer, de presentatie en de persoonlijke aandacht.” Het concept is helder: een All Day Menu met een compacte, zorgvuldig samengestelde kaart. Van luxe bagels en salades tot warme maaltijden, huisgemaakte zoetigheden en zelfs ambachtelijk ijs. Alles wordt bereid met verse producten, met invloeden uit de Hollandse en Franse keuken, gecombineerd met Aziatische smaken. “Gastronomie en gezelligheid gaan bij ons hand in hand. Van kunstzinnig opgemaakte borden tot het gebruik van lokale ingrediënten: we steken overal liefde en aandacht in,” aldus Bart. Maar het blijft niet bij lunch of diner. Daleys Foodbar is ook de perfecte plek voor feestjes en evenementen. Denk aan een gezellige high tea, een walking diner of een cocktailworkshop met collega’s. “We vinden het leuk om mee te denken met gasten en iets bijzonders neer te zetten. Het is juist die afwisseling die het werk zo leuk maakt.”
Hulp uit Loosbroek
Daleys Foodbar is zes dagen per week geopend, met ruimere openingstijden van donderdag tot en met zondag. Genoeg kans dus om een keer binnen te lopen en je te laten verrassen. Voor wie zich nu afvraagt: “Maar wat is er met het ijs gebeurd?” – goed nieuws! Het ambachtelijke ijs is gebleven. In de bar staat een stijlvolle, geïntegreerde ijsvitrine, zodat ook de liefhebbers van een hoorntje met twee bolletjes aan hun trekken komen. “We konden het gewoon niet over ons hart verkrijgen om dat eruit te halen,” zegt Bart. “Het is zo’n herkenbaar onderdeel van de zaak – en eerlijk is eerlijk, we zijn er zelf ook dol op.” Met Daleys Foodbar heeft Schijndel er een smaakvolle aanwinst bij. En ook al is Bart inmiddels even weg uit de Jonkerstraat, zijn hart ligt nog altijd bij het dorp. “We hebben veel hulp gehad, natuurlijk ook uit Loosbroek. We zijn iedereen ontzettend dankbaar – familie, vrienden, collega’s… iedereen heeft een steentje bijgedragen.” Voor wie alvast sfeer wil proeven: op Instagram vind je Daleys Foodbar onder @daleys_foodbar. Maar nog beter is natuurlijk om gewoon een keer binnen te lopen. “Wees welkom, en… enjoy your experience!” besluit Casey.
Tekst: Mathieu Bosch | Foto’s: Prive