NIeuw in ’t dorp

Kim Rijsouw

‘Het is hier heel gemoedelijk’

Sinds januari woont Kim Rijsouw (30) officieel bij Nick Buunen in hun nieuwe huis aan de Bersse Hoeve. Al sinds oktober kwam ze heel vaak hier, maar in januari 2025 zegde ze voorgoed haar appartement in Gemert op, het dorp waar ze met haar broer opgroeide. “Toen ik Nick tweeëneenhalfjaar geleden leerde kennen, was hij al bezig met het huis op de Bersse Hoeve. Ik woonde in een appartement en we waren er al snel over uit dat ik bij Nick in zou trekken. Hij komt zelf uit Loosbroek en heeft hier vrienden en familie en voetbalt hier. Via hem heb ik al veel mensen leren kennen. Ik ben ook lid van de tennisvereniging hier in Loosbroek. Het is heel leuk om op deze manier mensen te leren kennen. We hebben allebei tennisles gehad en tennissen tegen elkaar, maar ook met vrienden. Daarnaast fitness ik nog in Heesch. Ik vind het ook heerlijk om sport te kijken: Ik kijk vooral graag naar voetbal en schaatsen.”

ER IS HIER HEEL VEEL WIND

Het leven in Loosbroek bevalt haar wel. “Het is een heel hecht en leuk dorp. Het is hier heel gemoedelijk. Je kent snel heel veel mensen, omdat verschillende leeftijdsgroepen hier met elkaar omgaan. Dat maakt de overstap hierheen wel gemakkelijker. Ik ben nog steeds wel regelmatig in Gemert, omdat mijn ouders, mijn broer en mijn vriendinnen er nog wonen. Maar 25 minuten reistijd is goed te overbruggen. Loosbroek is wel anders dan Gemert, omdat je hier voor alles het dorp uit moet. Maar eigenlijk ben ik niet heel veel meer tijd kwijt met naar de supermarkt fietsen dan in Gemert. Hooguit voelt het wat anders. Ik ga vaak op de fiets naar Heeswijk-Dinther. Daar ben je zo. Maar vanwege alle weides en akkerland is er vaak veel wind.”

ONCOLOGIEFYSIOTHERAPEUT

Kim werkt als oncologiefysiotherapeut bij Wolbert Fysio in Uden. “Ik werk ook als ‘gewone’ fysiotherapeut, maar ik heb vorig jaar mijn master oncologiefysiotherapeut gehaald in Breda. Het is nog een relatief nieuwe specialisatie. Er zijn steeds meer mensen die kanker overleven en daardoor komen we er ook steeds meer achter wat een traject van chemo en bestralen doet met mensen. Zo’n traject verzwakt het immuunsysteem. De patiënten zijn daarna zwakker, ervaren krachtverlies en zijn vooral ook heel erg vermoeid. Sommige patiënten kunnen na bijvoorbeeld een borstamputatie minder goed bewegen. En ik kan al deze mensen helpen. Ze hebben net een dieptepunt doorgemaakt en ik mag ze dan weer de maatschappij in begeleiden. Het is mijn ambitie om steeds meer van deze mensen te mogen helpen.”

Tekst: Eva Repkes | Foto: Maddelon Dekkers