Betrokken

Robert Cornelissen

‘Wij zijn altijd bezig met Loosbroek’

Robert Cornelissen (46) is getrouwd met Claudy en samen hebben zij twee kinderen, Isa en Jesse. Met z’n vieren zijn ze in 2011 vanaf de Molenhoeven naar de Dorpsstraat verhuisd, terug naar het ouderlijk huis van Robert. En na een aantal jaar verbouwen konden ze er gaan wonen. “Midden in het centrum en toch aan de buitenkant van het dorp, dat is zo lekker.”

AANSPREEKPUNT

Robert werkt bij een bouwkundig adviesbureau, daar maakt hij bouwtekeningen en dit doet hij al zo’n 22 jaar. Ook heeft Robert nogal wat verschillende hobby’s. Hij heeft een aantal jaar fanatiek gevoetbald bij WHV maar daar heeft hij na een aantal pijnlijke blessures mee moeten stoppen. Ook zwemt Robert al sinds hij 6 jaar oud was. Dus hij zit al zo’n 40 jaar bij zwemclub Gorgo in Heeswijk-Dinther. En van die 40 jaar speelt hij al bijna 30 jaar waterpolo. Verder heeft Robert een grote liefde voor motorrijden, een hobby waar hij helaas te weinig tijd voor heeft. Naast dit alles zet Robert zich graag in als vrijwilliger. En vrijwilligerswerk dat doet hij aardig veel. Zo heeft hij een aantal jaar in het bestuur van De Wis gezeten, zit hij al een aantal jaar in het bestuur van de Kinderboerderij waar hij penningmeester is. En buiten deze klus om zit hij sinds anderhalf jaar ook bij de Kerncommissie van Loosbroek. “De Kerncommissie is eigenlijk het aanspreekpunt voor het dorp,” weet Robert. “Zij zijn het lijntje tussen de gemeente en de burgers. Zo luistert de gemeente naar hen en andersom luisteren zij ook naar de gemeente.

VERANDERINGEN

De Kerncommissie bestaat nu uit drie bestuursleden. Maar de leden van de klankbordgroep sluiten vaak ook aan bij de vergaderingen. Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk signalen uit het dorp oppikken. Wat leeft er? Wat moet er gebeuren en hoe gaat het? En dit spelen wij dan door naar de gemeente.” Ze zijn bijvoorbeeld altijd bezig met de woningbouw in Loosbroek. “Het is belangrijk dat er nieuwe mensen en vooral jongeren in Loosbroek komen wonen. Zo blijft de school nieuwe leerlingen krijgen, kunnen de sportclubs leden blijven werven en kan de horeca blijven draaien.” Ook kijken we bijvoorbeeld naar de energiekosten. Bijna iedereen heeft er wel last van dus we kijken of we er samen iets aan kunnen doen. Zo is er een tienjarenplan voor Loosbroek met de verwachte veranderingen van en voor het dorp. “Hier zijn we dan ook een lange tijd mee bezig, het is namelijk weer bijna tijd voor een nieuw plan. Het is belangrijk dat mensen weten dat ze in ieder geval altijd bij het bestuur van de Kerncommissie terecht kunnen met vragen rond ontwikkelingen in het dorp. Aansluiten bij een van de vergaderingen kan ook altijd,” besluit Robert.

Tekst: Pleun van den Helm | Foto’s: Eveline van Uden-Buijs