bezige bij

Miriam van de Berg

‘Zoete koekjes worden niet gebakken’

Miriam van de Berg (48) woont samen met haar man Harold en hun zonen Luuk, Sem en Jens aan de Schaapsdijk 1B. In 2017 verhuisden zij eerst naar de tijdelijke woonunit op de kavel en in mei 2019 konden ze in het nieuwe huis gaan wonen. Sinds die tijd hebben ze het binnen en buiten helemaal naar hun zin gemaakt, zowel om te wonen als om er hun bedrijf te runnen.

TUINTAFELS

“Ik kom oorspronkelijk uit Schijndel en ik leerde Harold kennen toen wij allebei bij Heerkens Openhaarden werkten,” vertelt Miriam. “We hebben kort in Nistelrode gewoond en vanaf 2004 in de Jan Dobbelsteenstraat in Loosbroek. Harold werkte al deels voor zichzelf in het vervaardigen van tuintafels van RVS en natuursteen, toen hij tijdens een gesprek met een leverancier de vraag kreeg om de verkoop over te nemen. Met die vraag kwam Harold dus thuis en toen hebben wij het erover gehad. Een bedrijf doe je sámen en je moet er dan ook allebei voor 200 procent voor gaan. In 2007 zijn wij Totalstone Nederland feitelijk gestart.” Aanvankelijk bleef Miriam nog bij Heerkens werken, maar toen het werk daar minder werd en bij hen steeds drukker, ging zij meer werken in hun eigen bedrijf. In het begin leverden zij voornamelijk de materialen maar al snel kwam de vraag of zij ook konden monteren. En in de loop der jaren zijn daar steeds meer en grotere projecten bij gekomen. Zowel in de retail als later in de prefab bouw.

BEZIGE BIJ

“Alles is natuurlijk nieuw in het begin. Harold is van origine kok maar hij kan zowat alles en heeft technisch inzicht. En ik heb een opleiding in de detailhandel, maar van deze specifieke producten en processen valt altijd van alles nog te leren. En als iets interessant is, moet je je erin verdiepen om de kennis over te brengen aan je klanten. En het voordeel is dat wij het bij de mensen mooier maken. Dat maakt het leuk om te doen. Zo’n 5 jaar geleden stond ik zelf ook nog stenen te voegen. Nu hebben wij zoveel projecten dat ik voornamelijk de besprekingen met de opdrachtgevers doe en de offertes, planning en administratie. We werken aan bijvoorbeeld hele woonwijken, een appartementencomplex, winkels en een hotel. Het is allemaal heel interessant en mooi en je leert er steeds meer van. Ik ben wel een bezig bij: een gezin van 5 personen; ik loop minimaal één keer per week hard; ik zit in het Oranjecomité. Dus ja, ik heb een druk leven. Maar zoete koekjes worden niet gebakken. En de plannen met ons bedrijf zijn ook nog volop in ontwikkeling. We zien veel mogelijkheden om onze klanten nog meer te ontzorgen. En ik ben nog steeds super enthousiast.”

Tekst: Wietske Piek. Foto: Tamara van Krieken.