(Bijna) nieuw in ’t durp

Familie Noteboom

‘Onze voorkeur ging uit naar een groene omgeving’

Twee jaar geleden zijn John (49) en Mariska (45) Noteboom met zoon Tim (19) en dochter Michelle (15) in Loosbroek komen wonen aan de Krommedelseweg. Jarenlang woonden ze in Strijen, een groot dorp in de Hoeksche Waard, een van de ZuidHollandse eilanden onder de rook van Rotterdam. “Op het moment dat zoon Tim voor zijn studie had gekozen voor de Avans Hogeschool, dochter Michelle een keuze moest maken voor haar vervolgopleiding en John – die als teamleider werkt bij de Technische Unie – overgeplaatst kon worden naar Eindhoven, zijn we op zoek gegaan naar bouwgrond in Brabant,” vertelt Mariska. “Onze voorkeur ging uit naar een plekje rondom Den Bosch, liefst in een groene omgeving,” vervolgt ze. “En zo kwamen we via de website Ruimte voor Ruimte terecht in Loosbroek, waar we uiteindelijk een bouwkavel kochten.”

SLAAPZAKKEN

“Tijdens de bouw van ons huis woonden we twee winters lang met gezin, hond Spickey, drie konijnen en twee tamme muizen in een bouwunit op het bouwterrein. Na twee winters de kachel ’s morgens opstoken met hout om het toch wat aangenamer te maken in de koude unit, was het welletjes. Vorig jaar op 5 december vertrokken we met tandenborstel, pyjama en slaapzakken naar ons nieuwe huis om er voor de eerste keer te slapen,” aldus Mariska die tijdens deze drukke
periode ook nog haar master Duits heeft gehaald zodat ze les kan geven aan de bovenbouw op het voortgezet onderwijs. “Momenteel werk ik in Helmond waar ik vier dagen in de week het vak Duits doceer. Vorig jaar heb ik ook nog een tijdje in Veghel bij het Zwijsen College voor de klas gestaan.”

INGEBURGERD

Intussen is het gezin Noteboom – met één ‘o’ van de goedkope tak volgens Mariska – al aardig ingeburgerd in Loosbroek en voelen ze zich er erg welkom. De familie heeft twee paarden gestald staan bij Stal Timmermans in Vorstenbosch. “Daar zijn we dagelijks te vinden om onze paarden te verzorgen en/of te berijden. Hierdoor zijn we ook al bekend met de Bedaf en de prachtige Maashorst.” Naast paardrijden en school, werkt dochter Michelle op de aardbeienvelden van Verkuylen in Heeswijk-Dinther. Zoon Tim heeft naast zijn studie Bedrijfskunde een baantje gevonden bij De Toren Eten & Drinken. “Een mooie manier om in te burgeren en wat meer leeftijdsgenootjes te leren kennen,” weet Mariska. John heeft in het begin van de bouw regelmatig overnacht in een Bed & Breakfast in de buurt om reistijd te besparen. “Hij heeft zich toen al aangemeld bij FC de Lekke Tube, maar door de bouw is het wielrennen op een laag pitje komen staan. Nu ons huis klaar is, is er gelukkig tijd om het sporten weer actief op te pakken!”

Tekst: Jozette van den Helm. Foto: Eveline van Uden-Buijs.