bijzonder

Bo van Tiel

Natuurlijk zie je mensen soms wat langer kijken

Als je hem niet van naam kent, kan het zomaar zijn dat je hem wel herkent aan zijn haar als je hem ziet lopen. Bo van Tiel (15) heeft namelijk sinds een jaar geleden best een bijzondere haarkleur. Een kleur waar hij redelijk mee opvalt in ons kleine dorpje.

Bo woont samen met zijn ouders, John en Joyce, en zijn broers, Sam en Lex aan de Dorpsstraat, schuin tegenover de basisschool. Hij zit inmiddels in het vierde jaar van VMBO-T aan Het Hooghuis in Heesch en wil, na zijn diploma te hebben gehaald, ICT studeren aan het ROC in Oss. Daarnaast speelt Bo badminton in Heesch, en vindt hij het leuk om te gamen in zijn vrije tijd. Ongeveer een jaar geleden besloot Bo dat hij wel een keer iets anders wilde met zijn haar. Van nature is hij donkerblond dus hij besloot dat zilver/grijs hem een goede optie leek. Toch wat anders maar wel iets wat nog redelijk natuurlijk is. Zijn zilveren haar heeft hij een tijdje aangehouden tot hij besloot dat het weer tijd was voor iets anders. Het maakte hem niet zo heel veel uit welke kleur als het maar anders en opvallend was. Daarom heeft hij zijn haar toen donkerblauw laten verven. Inmiddels is het een beetje vervaagd naar een blauw/groene kleur maar nog steeds is hij er erg blij mee.

COMPLIMENTEN

Gelukkig stonden zijn ouders meteen achter zijn keuze om zijn haarkleur te veranderen. “We zijn allemaal jong geweest en hij mag doen waar hij blij van wordt,” vertelt moeder Joyce. Buiten een paar minder leuke opmerkingen van wat schoolgenootjes zijn alle reacties positief geweest. “Natuurlijk zie je mensen soms wat langer kijken omdat het opvalt maar ze zeggen er eigenlijk nooit iets vervelends over. Het belangrijkste is dat ik er zelf erg blij mee ben. En de mensen om mij heen zijn er allang aan gewend. Ik krijg er regelmatig complimenten erover. ‘Natuurlijk zie je mensen soms wat langer kijken’ Bo van Tiel

BIJZONDER

Mensen die zeggen dat ze het mooi vinden of vooral heel stoer. En alle positieve dingen die mensen erover te zeggen hebben zijn natuurlijk leuk om te horen.” Hij vindt het niet erg dat het opvalt, dat had hij zelf ook wel verwacht toen hij het liet verven, er zijn immers niet veel mensen met blauw haar in Loosbroek. “Een vriend van me heeft zijn haar nu groen geverfd dus eigenlijk is dat vooral wel grappig op school.”

NATUURLIJKER

Voorlopig is Bo nog niet klaar om terug te gaan naar zijn natuurlijke haarkleur. Voor nu laat hij zijn blauwe haarkleur uitgroeien. “lk laat het eerst uitgroeien om het daarna weer zilver/grijs te verven. Dat blijf ik een mooie kleur vinden en ook iets natuurlijker. Daarna heb ik nog een paar mooie kleuren op de planning staan.”

Tekst: Pleun van den Helm. Foto: Wim Roefs.