bijzonder

Lisa van Doorn

‘Weer helemaal jezelf zijn’

Lisa van Doorn (31) woont sinds vijf jaar in hun zelfgebouwde woning aan de Bergmolen, samen met Kevin Lucius en hun vijf maanden oude zoon Siem. “Ik ben geboren en getogen in Mariaheide”vertelt Lisa.

“Mijn vriend woonde in Heeswijk-Dinther maar daar was toen niets te koop. Mijn oom en tante en opa en oma wonen hier, maar dat is puur toeval. We zijn in Loosbroek gaan wonen omdat we eigenlijk alleen hier toen snel konden bouwen. Maar nu willen we er nooit meer weg. Het is hier echt fijn wonen en ik heb me er vanaf de eerste dag echt welkom gevoeld.” Lisa werkt bij Vobra, het van oorsprong Loosbroekse familiebedrijf dat nu gevestigd is in Veghel. “Mijn opa heeft het opgericht en ook mijn vader, tante en oom werken er nog steeds. Ik werkte zelf eerst in de jeugd- en gehandicaptenzorg. Omdat er bij Vobra nu ook een dagbesteding is voor volwassenen met een beperking ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik help de mensen hun dag in te vullen zonder werkdruk. We maken er soep voor het personeel of wassen en vouwen werkkleding. Het geeft veel voldoening om die mensen een handje te helpen bij het invullen van hun dag.” Dat helpen doet ze, op een totaal andere manier, ook thuis aan de Bergmolen waar ze met haar bedrijfje Healish mensen helpt door middel van NEI-therapie.” ‘‘Het is heerlijk om zo mensen te kunnen helpen die soms alleen niet verder komen.”

ALLES WORDT RUSTIGER

Lisa volgde een opleiding om met deze methode je onderbewuste, bewust te maken. “Veel klachten komen voort uit eerdere ervaringen en gebeurtenissen in je leven. Doordat je je niet altijd bewust bent van je emoties in je onderbewustzijn, kunnen deze emoties soms niet, of niet voldoende worden verwerkt. Hierdoor ontstaat een disbalans en kun je klachten gaan ervaren. Dit kunnen emotionele, mentale of fysieke klachten zijn. Lisa van Doorn ‘Weer helemaal jezelf zijn’ NEI therapie is een vriendelijke manier om deze emotionele, mentale en fysieke klachten en onverwerkte trauma’s op te lossen. Met een biotensor, een soort hyper moderne wichelroede, ‘kijk’ ik wat er scheelt. Zo kan ik blokkades zien en weghalen of mineralen- of vitaminetekorten zichtbaar maken. Het is niet medisch,” voegt ze toe. “Het is energetisch maar het geeft wel een mooie andere kijk op het leven. Bij klachten komen er soms de gekste dingen uit. En het helpt echt, van psoriasis tot migraine en zelfs bij een maagzweer kon ik helpen. Eigenlijk zou het voor iedereen goed zijn om het één keer per jaar te ondergaan. Het draait erom het lichaam eraan te herinneren hoe je het beste in balans bent. Alles wordt rustiger. Het is heerlijk om zo mensen te kunnen helpen die soms alleen niet verder komen.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Tamara van Krieken.