bijzonder

Maite Herrero-Wieringa

‘Wij Herrero’s reizen voor de liefde de wereld over’

Maite woont sinds 2 jaar samen met Jop aan de Krommedelseweg 17, in het voormalige huis van de familie Oomen, waar de benedenverdieping momenteel een verbouwing ondergaat. De liefde bracht Maite naar Loosbroek, net zoals de liefde haar vader lang geleden naar Nederland bracht. “Ik zeg weleens: Wij Herrero’s reizen de wereld over voor de liefde,” vertelt Maite, “mijn vader is geboren en getogen in Spanje en kwam voor mijn moeder naar Nederland. En ik dacht mijn geliefde Nijmegen nooit te verlaten… en al helemaal niet voor een klein dorpje. Maar de liefde bracht me toch naar Loosbroek.”

SPAANSE ROOTS

De Spaanse roots van Maite zie je vooral terug in de grote rol die samen eten en drinken speelt in het samenzijn met familie en vrienden. “Wij gingen vroeger al elk weekend een hapje eten buiten de deur. En vrienden kwamen graag op een feestje bij ons thuis. Bij ons geen taart en een kaasje, maar een tafel vol met de meest heerlijke hapjes. Ik kom nog altijd veel en graag in Spanje. Eigenlijk ben ik in twee landen thuis; in Nederland om te werken en in Spanje om vakantie te vieren. Ik heb nog weleens overwogen om in Spanje te gaan werken, maar daar heerst voor mij te veel een machocultuur. Het Nederlandse werkklimaat is veel prettiger. Het Spaanse ‘Mañana’ past ook wel bij me. Op de eerste date met Jop was ik veel te laat, maar gelukkig vond hij dat niet erg.”

GASTVRIJ DORP

“Nijmegen was mijn thuis en dat wilde ik graag zou houden. Ik had mijn Tinderzoekopdracht dan ook ingesteld op maximaal 30 km.” Alleen ligt Loosbroek toch echt op 33 km. “Ik denk dat Jop op de rotonde in Nistelrode is gaan staan toen hij me naar rechts swipete,” vertelt Maite lachend. “Toen ik voor het eerst bij hem thuiskwam was het donker en dat is maar goed ook, anders had ik misschien wel direct rechtsomkeer gemaakt. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik alles in Nijmegen zou blijven doen; sporten, uitgaan.” Inmiddels is dat beeld flink veranderd. “Loosbroek is een heel gastvrij dorp. De meeste mensen zijn heel open. Ik ken inmiddels al veel mensen, zo hebben we heel fijn contact met de buren en heb ik me aangesloten bij het Loosbroekse hardloopclubje. Ik kom graag bij de horeca hier in de buurt, zoals het Bomenpark en De Toren. Ook de natuur hier in de buurt ben ik, mede door het hardlopen, echt gaan ontdekken en waarderen.”

LEVENSGENIETER

“Het samen sporten is heerlijk. Ik ben een echte levensgenieter, maar vind een gezonde lifestyle daarbij heel belangrijk. Wat dat betreft kunnen wij nog wel wat leren van de Spanjaarden. In Spanje zoeken vrienden elkaar veel meer op om samen sportieve activiteiten te ondernemen en vervolgens ook samen te genieten van echt goed, lekker eten en drinken. Dat zouden wij ook meer moeten doen!”

Tekst: Cindy van Haaren. Foto: Wim Roefs.