bijzonder

Zusjes Driessen

‘We vinden heel veel dezelfde dingen leuk’

Aan ‘t Vunderde 31 wonen twee zusjes. Opmerkelijk? Niet voor de twee dames zelf. Iris (25) en Lisanne (29) Driessen, ‘echte Dintherse’, hebben het super naar hun zin, samen én in Loosbroek. “Ik wilde al langer een plekje voor mezelf,” vertelt Lisanne. “Een huis kopen had mijn voorkeur maar in Dinther en omgeving, waren de huizen allemaal te duur of niet wat ik zocht. Omdat onze broer Martijn, hij woont samen met Krista Lunenburg, het hier al jaren naar zijn zin heeft, namen we ook een kijkje in Loosbroek bij dit huis. Dat voldeed wel aan onze wensen en het voelde meteen goed. Met enkele aanpassingen hebben we er echt óns huis van gemaakt. We hebben het twee jaar geleden samen gekocht en geen seconde spijt gehad.”

FAMILIEBEDRIJF

“We zijn natuurlijk ons hele leven al gewend om samen te zijn,” gaat Iris verder, “voor ons is er niets vreemds aan. We kennen elkaars nukken en wensen, maar ook alle collega’s, vrienden en vriendinnen van elkaar. Als er bijvoorbeeld vriendinnen langskomen, zitten we gewoon gezellig bij elkaar. En anders gaat een van de twee naar boven, daar staat ook een tv,” lacht ze. De dames werken allebei in de zwembranche, bij Drie Essen. Dit is een familiebedrijf met 10 locaties in Nederland. Broer Martijn, maar ook hun ouders werken er. Iris geeft met name zwemles, Lisanne zit er op kantoor en verzorgt de marketing en communicatie.

SPORTSCHOOL

Thuis zijn de taken goed verdeeld. Iris kookt meestal, poetsen doen ze weer samen. De groene vingers ontbreken maar bij de verharde tuin is dat ook niet nodig. “We hebben genoeg aan het bijhouden van de voortuin. We werken allebei veel en onze vrije tijd besteden we liever aan onze hobby’s.” Lisanne houdt van fitness, thuis en op de sportschool. Iris ook, maar ze loopt liever een rondje met Nola, de tweejarige hond, via een stichting geadopteerd uit Roemenië, die door de hele familie in de watten wordt gelegd. “Ze zit nooit alleen. Als wij niet thuis zijn, gaat ze naar oma of onze ouders. Ze wordt elke dag verwend.”

TUSSENOPLOSSING

De zusjes hebben het goed naar hun zin in Loosbroek. “Het is een mooi huis in een rustige straat. We hebben fijne buren en iedereen zegt ‘hoi’ als we buitenkomen, dat doen ze zelfs in Dinther niet zoveel. We zijn nergens aan of bij in ’t dorp, maar we gaan wel naar Boogie bij Lunenburg als het kan, dat is lekker dichtbij. We hebben dezelfde interesses, dat is wel handig. We kijken ook dezelfde tv-programma’s en aan ruziemaken doen we niet. We hebben het eigenlijk altijd leuk, we zijn allebei single en we gaan ook samen op vakantie.” Toch is het niet voor altijd. “Zeker niet. Uiteindelijk willen we allebei gewoon ons eigen huisje, boompje, beestje verhaal. Dus dit is een tussenoplossing, maar wel een mooie,” lacht het tweetal.

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Wim Roefs.