BN’er in Loosbroek

Imca Marina

‘Noem me maar gewoon Hindrikje’

We hebben een bekende Nederlander in ons dorp. Imca Marina (81), bekend van onder ander de hits Viva España en Harlekino, kocht recent het huis van Rob Lunenburg aan de Molenhoeven.

“Noem me maar gewoon Hindrikje,” vertelt ze. “Zo heet ik. ‘Imca’ is voor op het podium. Ja, ik zing nog steeds. De energie en vreugde die ik aan de mensen geef, krijg ik weer terug, dat blijft heerlijk. In 2020 was ik nog kandidaat bij The Voice Senior. Verder schrijf ik veel en geef ik nog lezingen over mythologie van planten en legendes van het huwelijk. Nieuw is het begeleiden van scheidingen. Daar heb ik in Loosbroek al drie aanvragen voor gekregen. Fijn om hier meteen wat te kunnen helpen.”

GOEDE KAPSTER

Ik heb hier een paar jaar geleden gezongen bij een bruiloft en was meteen geraakt door de openheid van de mensen in Loosbroek. Aan de koffie met de familie Lunenburg zei ik toen al me eens te bellen als het huis te koop zou komen. Ze hebben woord gehouden, de koop was snel gesloten en 1 april krijg ik de sleutel. Ik kan er zo in, het huis is helemaal naar wens en het dorp ook. Ik wandel graag en ga hier zeker genieten van de ruimte. Belangrijk is vooral dat ik nu wat dichter bij mijn zoon Floris ben, die in Gemonde woont. Daar fiets ik straks gewoon naar toe. Heerlijk! Verder heb ik hier mijn weg al gevonden. Alles is dichtbij. De bakker zit om de hoek, een restaurantje voor de deur en ik heb al een goede kapster gevonden, wat wil een mens nog meer,” lacht ze.

NIEUWE PARTNER

Hindrikje voelt zich nog vrij goed, ondanks haar vele lentes. “Voor mijn leeftijd ben ik uitzonderlijk fit. Zolang mijn stem en gehoor goed blijven, en mensen het leuk vinden, zing ik door.” De vrijgezelle senioren van Loosbroek kunnen de rozen nog even in de vaas laten. De zangeres is gescheiden in 2009. Daarna heeft ze nooit meer een nieuwe partner gehad, en die wil ze ook niet meer. “Ik vermaak me prima zonder man. Ik vond al een briefje van de KBO om mee te keezen in de Wis. Lijkt me best leuk. En ik heb al kennisgemaakt met m’n nieuwe buurvrouw, net zo jong als ik en ook alleen. Misschien kunnen we samen een spelletje doen of een kopje thee. En wie weet een liedje zingen. Veel meer heb je toch niet nodig?

Tekst Mathieu Bosch. Foto: Wim Roefs.