BOLLEBOOS

Susan Dobbelsteen

Van Revival naar het Ministerie

Susan Dobbelsteen (24) studeerde na haar VWO Economie en Beleid in Wageningen en heeft onder andere een half jaar Economie in Milaan gestudeerd. Aansluitend deed ze haar Master Economic Policy aan de Universiteit van Utrecht.

“Ik volg nu een traineeship vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en zit momenteel tot februari in Amersfoort bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Daar ondersteun ik bij de invoering van de omgevingswet, een nieuwe wet voor de leefomgeving waaronder ruimtelijke ordening. Hierna ga ik aan de slag bij een beleidsdirectie in Den Haag.

Wat daarna komt is nog even de vraag, ik mag gaan detacheren en dat kan bijvoorbeeld bij een gemeente of bij de Europese Unie. Ik vind het leuk om te leren, een traineeship is eigenlijk ook nog een soort studie, maar dan gecombineerd met werken. Ik heb nu een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor Economie en tijdens deze opleiding dus voor de klas gestaan. Ook dat beviel me wel. Daarom wil ik wellicht ook nog ooit mijn eerstegraads halen. Misschien vind ik daarna
een functie in het onderwijs of iets in Den Haag bij de overheid. Ook de politiek trekt me wel. Het kan dus nog alle kanten op.”

friet bakken

Als bijbaantje werkte Susan ongeveer 7,5 jaar bij Revival waar ongetwijfeld veel Loosbroekenaren haar nog van kennen. “Wat ik er heb geleerd? Van friet bakken tot bezorgen en schoonmaken, en vooral dat er niks mis is met werken en aanpakken. Ook in die tijd heb ik veel geleerd.

Ik ben graag onder de mensen en als het past probeer ik ook te helpen. Zo was ik vier jaar met veel plezier trainster/coach bij korfbalclub Korloo en ben ik nog altijd vrijwilliger bij Stichting RANJA.

Ik woon inmiddels met mijn vriend in Den Bosch maar ben in de weekenden nog vaak thuis. Dat vrijwilligerswerk in mijn dorp blijf ik voorlopig doen, dus ook bij RANJA blijf ik gewoon helpen.

Ik heb veel gereisd en gewoond in Milaan en Utrecht, maar Loosbroek dat is altijd thuiskomen. Gezellig bij mijn familie, thuis met z’n zessen aan de Achterdonksestraat, maar ook als er iets te doen is in het dorp bij Lunenburg of café Kerkzicht. Qua bereikbaarheid met het openbaar vervoer is het natuurlijk niet best, maar verder is er alles goed aan. Ik kan me goed voorstellen dat we ‘later’ weer in Loosbroek gaan wonen.”