carnavallen …. het gaat weer gebeuren!!

Februari, is de carnavalsmaand bij uitstek. Het grootste feest onder de rivieren!  Je houdt ervan of je hebt er niets mee, maar het gaat toch echt weer gebeuren deze maand.

Vooral onze inmiddels bijna volwassen kids kijken er al wekenlang naar uit.  Diverse pakken zijn al besteld, eventueel weer teruggestuurd en beoordeeld door vrienden of vriendinnen. Het begint voor onze jeugd voortaan al op vrijdag en ze gaan gerust door tot aan het Kasteleinsbal. Daar moet ik toch echt niet meer aan denken.

Ik mijmer wat en ben even terug in de vroege Zero’s. De Loosbroekse Elfstratentocht met onze, toen nog, jonge kinderen verkleed als Kabouter Plop, Teletubbie, prinses of wat dan ook. Playbackshows waar wekenlang voor werd geoefend samen met klasgenootjes. Een supermooie tijd waarin je zelf samen met bevriende andere gezinnen het carnaval in Loosbroek volop meemaakte.

Maar inmiddels zijn we beland in 2020 en onze schatjes van toen zijn inmiddels boomlange puberende “wezens” geworden. Al weken vooraf zijn er diverse kaartjes voor allerlei carnavaleske party’s geboekt.

De mooiste week van het jaar breekt aan. Ik dacht er zelf lang geleden niet anders over. Maar als ouder, liggen de zaken nu eenmaal wel even wat anders.  Elke avond toch weer fijn als het hele zwikkie weer uitgeteld in bed ligt.

Maar toch ook echt wel supergezellig als je hele keukentafel op dinsdagavond vol zit met Loosbroekse jeugd. De een zit aan een Pizza Salami, een ander aan een Dönerrol, weer een ander aan een schaaltje Nasi met saté. En dan al die mooie verhalen aanhorend van wat ze al allemaal hebben meegemaakt deze dagen. Ja daar kijk ik toch ook echt wel weer naar uit!

Trouwens de carnavalskleding ziet er anno 2020 ook heel anders uit. Prinsessen zijn veranderd in ma Flodder, Teletubbies in panterpakken en kabouter Plop is nu lid van de familie Tokkie. Maar dat mag de pret niet drukken.

Laten we er met z’n allen weer een heel mooi feest van maken en als je het echt wilt ontvluchten, dan glip er maar lekker een paar daagjes tussenuit!

Fijne carnaval in Loosbroek of ergens in het mooie zuiden des lands.

Caroline Lunenburg