Column

Wij Houden Vol

De vaste hand van de schilder beweegt met ferme slagen, en de in zwarte verf gedrenkte varkensharen geven hun kleur af aan de gele ondergrond. Als langzaam de zon achter de huizen zakt, en het dorp betoverd wordt door een rode gloed, gaat de schilder rustig door met zijn werk. Ondertussen beantwoordt hij geduldig vragen van wat toevallige passanten.

Nee dit is geen beschrijving van Vincent van Gogh die de Collse Watermolen aan het schilderen is, maar van Libert Heerkens die de gele boeiboorden van de kantine zwart verft. Als ik sta te kijken staat het meeste al in de grondverf, alleen de borden met W.H.V. en Korloo nog niet. Of deze uit emotionele of technische overwegingen nog niet geschilderd zijn heb ik niet durven vragen. Een nieuwe naam, een nieuwe kleur, een nieuw begin. “Nieuw elan” zou Mark Rutte het noemen, maar ik hoop toch dat Sportclub Loosbroek beter uit de verf komt dan zijn laatste kabinet! (misschien een idee om ook weer eens paars te proberen…) Maar als er gesport wordt met het enthousiasme en de trots waarmee de nieuwe kleuren, huisstijl en tenues op de feestavond zijn ontvangen, moet het goed komen.

Nu de nieuwe velden en tennisbanen nog en we kunnen er tegenaan. En tegenstanders opgepast, want één ding is niet veranderd: Wij Houden Vol!