corona

André Pittens

André Pittens (72) was op 10 maart op een verjaardagfeestje bij zijn zus in Veghel. “We waren er met een man of zeven acht,” weet André, “niemand weet hoe het kan, maar mijn zus werd daar al ziek. Ik een paar dagen later. Net als vijf andere familieleden die er bij waren. Ik ging naar de huisarts, werd de volgende dag weer zieker en ben vervolgens met een ambulance opgehaald, opgenomen in Bernhoven en vandaar naar Heerenveen gebracht waar ik op de IC kwam te liggen.
Ik kreeg een gesprekje dat werd opgenomen op video. Wat was mijn wens als het slechter zou gaan? Ik heb meteen aangeven dat ik me nog veel te jong voelde, dat ik zeker wilde blijven leven. Dat is doorgestuurd naar Loosbroek.

Toen werd ik, met een slang in mijn mond, in coma gebracht, drie dagen lang. Mijn zus was intussen al overleden, haar uitvaart is gefilmd, dat moet ik nog een keer terugkijken. Dat het voor mij ook fout zou aflopen, daar ben ik niet bang voor geweest. Ik heb zuinig geleefd: nooit gerookt of gedronken, veel gefietst en ik ben niet te zwaar. Ik was eigenlijk topfit. Dat scheelt, maar je weet ‘t nooit zeker. Thuis aan de Schaapsdijk kreeg ik nog twee weken quarantaine. Corona is een pittige ziekte, het is echt een aanslag op je lijf. Het is nog een tijdje aansterken, maar vooralsnog heb ik het er goed vanaf gebracht.”

Tekst: Mathieu Bosch, foto: familie Pittens