de hobby van

Samantha Verhoeven

‘Ik heb een week lang dag en nacht gezocht’

De meeste mensen kennen haar van haar grote liefde voor uilen. Maar naast haar grote hobby draait Samantha Verhoeven (30) een druk gezinsleven én een drukke carrière bij haar familiebedrijf. Oorspronkelijk komt Samantha uit Veghel. Maar ze woont nu inmiddels vijf jaar in Loosbroek, waar ze samen met haar huidige partner drie kinderen opvoedt. Buiten het drukke bestaan als moeder van drie, werkt Samantha ook nog fulltime bij het bedrijf van haar ouders. Mede opgezet door haar vader is S.I.S. Schoonmaak inmiddels uitgegroeid tot een waar familiebedrijf. Samantha is met het bedrijf opgegroeid. Van jongs af aan ging ze al mee schoonmaken maar inmiddels zit ze negen jaar op kantoor.

ZE WAS ECHT MIJN MAATJE

Naast het drukke gezinsleven en carrière, heeft Samantha passie voor haar hobby: het verzorgen van uilen. Waar ze begon met het verzorgen van drie, zorgt ze er inmiddels nog voor eentje. Samen met uil Silly was Samantha in 2016 groot nieuw. De kerkuil Silly ontsnapte tijdens een verjaardagsfeestje uit haar verblijf. “Ze was echt heel erg tam,” vertelt Samantha die Silly vanaf dat hij een baby’tje was heeft opgevoed. “Ze was dus echt mijn maatje. Ik nam haar dan ook vaak mee naar familie en zelfs soms naar kleine evenementen.” Toen Silly ontsnapt was heeft Samantha meteen verschillende media benaderd om te helpen zoeken naar haar uil. Uiteindelijk is Omroep Brabant zelfs een avond mee gaan zoeken met Samantha. “Ik dacht ook echt dat ze zo tam was, dat als ik met eten naar haar riep ze zo terug zou komen. Maar dat was dus niet zo.” Uiteindelijk is de uil gespot in de Koffiestraat. Daar hebben ze haar kunnen vangen en mee naar huis kunnen nemen, tot grote vreugde van Samantha. De zoektocht naar de uil heeft een week lang geduurd. “Ik heb echt dag en nacht naar haar gezocht.”

Een jaar nadat Silly ontsnapte is ze helaas overleden. Maar vergeten wordt ze zeker niet, inmiddels staat ze prachtig opgezet in Samantha’s woonkamer. Of ze nog lang doorgaat met het verzorgen van uilen weet Samantha nog niet. Ze heeft nu nog een uil genaamd Bo maar die is minder tam dan dat Silly was. “Hij heeft een groot hok en dus genoeg ruimte maar dat kan hem ook juist wel eenzaam maken,” vertelt Samantha. Haar kinderen hebben ook niet de passie om er mee door te gaan dus misschien neemt Samantha binnenkort toch afscheid van haar hobby.

Tekst: Pleun van den Helm. Foto: Wim Roefs