De jeugd heeft de toekomst!

Wagenbouwers van CV Goed Vur Mekoar

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!

Dat geldt zeker voor de Wagenbouwers van CV Goed Vur Mekoar. Carnavals Vereniging, zo noemen ze zich, de 13 en 14 jarige bouwers van Goed vur Mekoar.
Met carnaval 2019 bedachten een paar Loosbroekse jongens dat ze samen met wat vrienden uit Heeswijk-Dinther mee wilden gaan doen aan de optochten in HDL. De groep telde toen nog maar een stuk of 6 jongens. Inmiddels is deze club wel iets gegroeid maar het is nog steeds een klein, maar héél actief, clubke. En iedereen kijkt enorm uit naar carnaval 2020!

Er was nooit twijfel over, de jongens wilden het van het begin af aan groots aanpakken. Het moest een grote wagen worden, met een flinke muziekinstallatie, waar ze met heel veel jeugd op kunnen feesten. Een onderstel
werd op de kop getikt en te klein bevonden. Dus werd er nog een onderstel op de kop getikt, werden deze twee onderstellen aan elkaar gelast en kon er gebouwd worden! Uiteindelijk is de wagen bijna 9 meter lang. Er moesten nog een vloer in, wanden en een dak. Overal werden materialen vandaan gesleept. Dit leek allemaal wel heel hoog gegrepen. Maar ook al waren ze vaak maar met 4 of 5 man aan het bouwen, ze hebben nooit gedacht dat ze het niet voor elkaar zouden krijgen. “Da Gû!”, “Da Moake wij!” en “Da kumt vur Mekoar!” waren dan ook de meest gehoorde quotes tijdens het bouwproces.

Ruim een half jaar lang is er met een erg klein groepje aan de wagen gebouwd. Dit kost veel tijd en energie maar de onervaren wagenbouwers zien het vooral als hun wekelijkse chill-tijd samen. “Het gaat om iets doen met je vrienden, om samenwerken en daarnaast maken we hierdoor ook kennis met bouw, techniek en ondernemerschap,” zegt Wessel van der Wijst. “We zijn niet bang om hulp en spullen te vragen,” vult Koen Roefs aan. “Dus; vooral bouwmaterialen, verlichting en sponsors zijn héél erg welkom hier!”

“Of de wagen op tijd klaar is, dat is nog de vraag, maar t komt zeker Vur Mekoar”

Over de naam CV Goed vur Mekoar hebben ze het volgende te zeggen; “We konden wel iets met de slogan van de Snevelbokken; “skôn vur Mekare”. Wíj hebben het met zijn allen goed vur mekoar en we zíjn ook góed vur mekoar!” “Ons thema en de uitwerking daarvan voor de wagen blijft nog even een goed bewaard geheim,” vertelt Koen. De jongens merken dat er veel animo is onder leeftijdsgenoten om met de wagen mee te gaan naar de verschillende optochten (ze hebben zichzelf voor 4 optochten ingeschreven). Voor deze leeftijdsgroep is met carnaval overdag niet zoveel te beleven en zo is het ook voor hen 4 dagen flink feest op en rond de wagen! “Of de wagen op tijd klaar is, dat is nog de vraag, maar ‘t komt zeker Vur Mekoar,” besluit Wessel. “Komt dat zien, Komt dat zien!” De jongens en hun eerste wagen kun je in ieder geval zien én horen 😉 bij de Verlichte Optocht en in de Snevelbokkenoptocht!

Tekst: Ilse van der Wijst. Foto Jan Gabriëls.