de laatste man

Romy Vermeltfoort

‘Het organiseren heb ik van geen vreemde’

Romy Vermeltfoort, bijna 26, is de oudste van Bert en Carin Vermeltfoort. Ze woont met haar twee jongere broers Luuk en Roel met veel plezier bij haar ouders aan de Dintherseweg 50 in Loosbroek.

“Ik heb een fijne jeugd gehad, met onder andere de heerlijke vakanties met onze hele familie in Frankrijk. Mijn opa en oma, Grad en Jo van Krieken, hebben al jaren een vakantiewoning in de Dordogne. Deze staat inmiddels wel te koop. Het was fijn, dat ik daar afgelopen zomer samen met vriendinnen en mijn broer met zijn vrienden, nog vakantie heb kunnen vieren. In het dorpje op zich is niks te beleven, dat is nog kleiner dan Loosbroek,” lacht Romy.

Na de basisschool, ging Romy naar het Elde College in Schijndel, daarna volgde zij de opleiding tot onderwijsassistente op ROC de Leijgraaf in Veghel. Om vervolgens door te gaan op het HBO. Ze studeerde aan Avans in Den Bosch Bedrijfskunde MER, dat staat voor Management, Economie en Recht. “Ik ben al bijna twee jaar werkzaam op de commerciële binnendienst bij Van Kaathoven in Uden. Dit bedrijf verzorgt de verwerking en inzameling van afval voor bedrijven en particulieren. Het lijkt misschien wat saai, maar het goed omgaan met afval krijgt een steeds belangrijkere functie binnen onze samenleving,” legt Romy uit. “Mijn toekomst ligt waarschijnlijk bij Vobra, het familiebedrijf van mijn (groot)ouders. Tot die tijd is Van Kaathoven een prima plek om goede werkervaring op te doen.”

Romy’s hobby is voetbal en ze is dan ook al heel wat jaren lid van WHV en inmiddels aanvoerster van het eerste dameselftal. Haar positie in het veld is mid mid. Vroeger was ze laatste man (vrouw in dit geval). “Ik vind het leuk om voor ons team wat te organiseren, bijvoorbeeld in coronatijd een online quiz. Dat organiseren heb ik van geen vreemde, ons pap houdt zich daar ook veel mee bezig. Alleen ben ik niet zo’n carnavalvierder als ons pap, maar dat komt wellicht omdat ons pap net Prins Carnaval werd toen ik een jaar of veertien, vijftien was. Ik was destijds niet zo blij met alle verplichtingen die we dat jaar als gezin hadden met carnaval. Al hou ik wel van een feestje hoor, maar dan meer de uitjes met mijn vriendinnen, die ik ken vanaf de middelbare school. Ik kijk er echt weer naar uit om festivals te bezoeken en lekker uit te gaan. Hopelijk kan dat weer binnen afzienbare tijd!” sluit Romy af.

Tekst: Caroline Lunenburg. Foto: Tamara van Krieken.