DE MUZIKANT

Lara van den Boom

‘Ik vind het eigenlijk wel stoer’

Lara van den Boom (10) woont samen met haar ouders Melvin en Angelique, zusje Esmee (8) en broertje Jorick (3) aan de Dorpsstraat. Ze woonden eerst in de Krommedelseweg en zijn drie jaar geleden verhuisd. Tijdens de bouw van hun fraaie nieuwe huis heeft het gezin twee jaar boven de bedrijfsruimte gewoond. “Dat was wel even wennen want het was echt megaklein,” vertelt Lara die vooral ruimte nodig heeft voor haar drumstel dat in actie een grote hoeveelheid geluid voortbrengt. De tiener is namelijk een gedreven muzikant en is twee keer per week in Heeswijk-Dinther te vinden, daar drumt ze namelijk bij de Muziekfabriek. En Lara is héél goed in drummen.

OPLEIDINGEN

Lara zit op de Albertusschool, ze zit in groep zeven en heeft het erg naar haar zin op school. Ze korfbalt fanatiek bij Korloo, houdt van voetballen, maar haar grootste hobby en passie is drummen. Op 8-jarige leeftijd begon Lara met een aantal proeflessen via Sjors Sportief. Dit is een programma waar kinderen op allerlei verschillende manieren kennis kunnen maken met sport of cultuur. Daarna ging ze lessen volgen bij Tonn van de Veerdonk uit Berlicum die slagwerkopleidingen geeft. Elke maandagavond oefent ze met een groepje en elke donderdag heeft ze privéles. “De reden dat ik drummen zo leuk vind, is omdat ik het ritme fijn vind. Ik kan er vooral mijn energie in kwijt.” Ze is nu aan de slag met stukjes van liedjes. “Als ik oefen, klinkt het nog niet altijd mooi, maar het gaat steeds beter, het is leuk om te doen en het heeft iets cools.” In de maandaggroep is ze het enige meisje maar daar heeft Lara geen last van. “Ik vind het eigenlijk alleen maar stoer.”

COMPLIMENTEN

Veel mensen die Lara hebben horen drummen geven haar complimenten. Zo heeft ze op de communie van haar zusje Esmee gespeeld en met carnaval had ze zelfs een heus optreden in sporthal de Zaert. Hoewel ze toen pas net een paar maanden was begonnen met drummen mocht ze toch al meespelen met de groep van Tonn. Tonn zegt dat Lara potentie heeft en dat ze het goed doet. De kinderen zijn ingedeeld in drie niveaus. Die lopen van C naar A. Lara zit zelf in B, maar mag soms al meedoen met de A-groep. “Of ik later ook echt een drumcarrière wil, dat weet ik nog niet helemaal zeker. Wat ik wel zeker weet, is dat ik voorlopig in ieder geval niet ga stoppen met drummen. Als ik wat ouder ben, lijkt het me leuk om meer optredens te gaan doen. En wie weet dan ooit een eigen bandje, dat lijkt me wel wat.”

Tekst: Pleun van den Helm. Foto: Eveline van Uden-Buijs.