de muzikant

Maikel Korsten

‘Ik bepaal de groove’

Muziek werd hem met de paplepel ingegeven, bracht hem op veel mooie plekken én de liefde van zijn leven. Maikel woont met Monique en hun dochtertje Emma in de Bergmolen en heeft een grote passie voor muziek en in het bijzonder drummen.

TWEE BANDS

Het begon allemaal op 6-jarige leeftijd, toen hij met zijn vader naar de muziekwinkel ging. Daar keek hij zijn ogen uit en vooral dat magische drumstel trok zijn aandacht. Toen Maikel voor zijn communie een eigen drumstel kreeg, kon het echte werk beginnen. Maikel speelt in twee heel verschillende bands: Hot Stew en Brickyard. “Met Hot Stew spelen we dance classics, soul, funk, pop. De andere band waarin ik speel heet Brickyard, we spelen vooral Classic Rock. Het spelen in twee bands bevalt me supergoed. In Hot Stew zit voor mij meer uitdaging, ik moet er harder voor werken. En we komen met deze band sneller terecht bij toffe festivals, want rockbandjes zijn er natuurlijk al zoveel. Aan de andere kant is het leuke van Brickyard dat de muziek zo lekker in het gehoor ligt. Iedereen kent het, je krijgt het publiek gemakkelijker mee, dat geeft ook heel veel energie!

UITDAGING

Drummen is een geweldige uitlaatklep. Je zorgt als drummer echt voor de basis, ik bepaal de groove voor de rest van de band. Ik blijf me graag ontwikkelen als muzikant en heb al in meerdere bands gespeeld. Van al die verschillende muzikanten leer je veel en je maakt van alles mee. Zo stonden we met mijn eerste band Rebel in het voorprogramma van BZB voor 2.000 man. Ook speelde ik 20 jaar bij Ovation, een gezelschap van zo’n 30 zangers en muzikanten. Jaarlijks speelden we op de Pinksterfeesten in Oostenrijk. Dat heeft me niet alleen heel veel plezier opgeleverd, maar ook mijn grote liefde, want tijdens dat feest ontmoette ik Monique,” lacht Maikel. “Toch ben ik op een gegeven moment gestopt met Ovation. Natuurlijk moet er plezier zijn, maar ik ga ook voor kwaliteit. Het moet in balans zijn. Je moet er dezelfde energie in stoppen, samen dezelfde taal spreken. En daarbij, mensen betalen om je te boeken; dan moet je ook kwaliteit leveren. Ik hou ervan om mezelf en het publiek uit te dagen.

VANUIT MIJN HART

Zo heb ik in een band gespeeld met muzikanten die me echt uit mijn comfortzone haalden. Ik ben bijvoorbeeld echt geen showdrummer, maar door hen werd ik weleens voor het blok gezet met een onverwachte solo. Ook op technisch gebied word ik graag uitgedaagd. Wat dat betreft is het jammer dat ik geen noten kan lezen. Dat maakt het eigen maken van de techniek soms lastiger. Anderzijds ben ik blij met mijn goede muzikale gehoor. Ik speel echt vanuit mijn hart!”

Tekst Cindy van Haaren. Foto: Michel Oomen.