de ondernemer

Henk van Lieshout

‘Ik heb niks te klagen’

Henk van Lieshout (56) is eigenaar van Van Lieshout B.V. in Veghel, samen met zijn broer Arno. Je kunt er terecht voor badkamers, keukens, wand- en vloertegels, natuursteen, CV-installaties en warmtepompen. Van Lieshout is een bedrijf met Loosbroekse wortels, dat is opgericht door hun vader. Henk is dan ook geboren en getogen in ons dorp en wil er naar eigen zeggen nóóit meer weg.

Henk vertelt: “Ik ben een echte doener. Al vanaf mijn 10e hielp ik ons pap mee in de zaak en ik ben er nooit meer weggegaan. Alhoewel ons pap tijdens mijn opleiding zei: ‘Hij moet eerst ergens anders gaan werken’. Maar het was druk op de zaak en dat op een ander gaan werken kon ook nog wel na de grote vakantie … je raadt het al; het is er nooit meer van gekomen.” Op zijn 23e ging Henk, samen met broer Arno, officieel mee in de maatschap. Het bedrijf was toen nog gevestigd aan de Dorpsstraat maar groeide uit zijn jasje. Enkele jaren later volgde de verhuizing naar het Heilig Hartplein. “In het begin hielden we de locatie in Loosbroek ook nog even aan, maar uiteindelijk is het toch gemakkelijker om alles op één locatie te doen. Dat was denk ik voor ons mam nog het meest wennen. Met een bedrijf aan huis was er altijd reuring en toen werd het heel stil.” Na 5 jaar bleek ook de locatie aan het Heilig Hartplein te klein voor het groeiende bedrijf. “We vestigden ons op de huidige locatie aan de Amert in Veghel. Naast de CHV, want daar kwamen veel mensen en zo zaten we mooi in het zicht, had ons pap bedacht.”

CREATIEF

Inmiddels werken er 20 mensen bij van Lieshout en worden er dagelijks ook nog eens zo’n 10 medewerkers ingehuurd. “Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van onze kantoren. Daar komt een prachtige fotowand waarin je de 46-jarige geschiedenis van het bedrijf terugziet. We hebben sowieso een mooi pand met een hele mooie showroom die we steeds blijven vernieuwen.” Henk en Arno hebben de taken goed verdeeld. “Ik haal het werk binnen en Arno zorgt ervoor dat het gemaakt wordt. Daar komt het in het kort op neer,” vertelt Henk. “De showroom is mijn domein en ik ben wat meer commercieel, Arno regelt de planning en het magazijn. De kracht van ons bedrijf is denk ik dat wij alles doen. Van de plaatsing van het meubilair, tot het leidingwerk en het zetten van de tegels. En als je wilt zorgen we ook voor het schilderwerk. Het mooiste aan mijn werk vind ik het creatieve aspect; de klant verrassen met bijvoorbeeld een indeling waar hij zelf nooit op gekomen was. We proberen steeds te blijven vernieuwen en mee te gaan met de trends. Dat zit hem enerzijds in het steeds blijven verbouwen van de showroom, maar bijvoorbeeld ook in de nieuwste technieken rondom warmtepompen. Mooi om mee bezig te zijn!”

FAN

In zijn vrije tijd volgt Henk fanatiek de Formule 1 en drinkt hij graag gezellig een pilsje in de kroeg. “Het liefst een combinatie van beiden,” vertelt hij lachend. “We hebben een mooi vast clubje van allemaal liefhebbers met wie we Formule 1 kijken bij Kerkzicht.” Henk benadrukt: “Ik ben niet van de laatste hype. Ik was al fan van Jos Verstappen.” Henk bezocht al circuits door heel Europa. “In totaal ben ik 25 keer geweest. Het circuit van Spa is het mooist. Het is een gevaarlijk circuit en daardoor heel spectaculair. De snelheid, de risico’s, dat maakt de Formule 1 zo mooi. Dat jankende geluid van de motoren klinkt me als muziek in de oren.”

ECHTE VAN KRIEKEN

Henk is een tevreden mens. “Ik heb niks te klagen. Ik ben niet materialistisch en hoef ook niet gruwelijk ver weg op vakantie. Gezellig naar België een bierbrouwerij bezoeken, in de kroeg wat slappe klets verkopen, dat zijn dingen waar ik van geniet. Op vrijdag sluiten we op de zaak met z’n allen de werkweek af met een borrelhapje en een pilsje. Vanaf vier uur plan ik die dag geen afspraken meer in, want dan is mijn taak de frietpan aanzetten,” vertelt Henk lachend. “Maar hard werken hoort er ook zeker bij, daar krijg ik energie van!” Henk is een trotse Loosbroekenaar. “Als ik zie wat de Kreuge doet met carnaval en wat er door al die vrijwilligers van Sportclub Loosbroek wordt neergezet tijdens Høken en Hakselen, dat vind ik heel knap. Daar mogen we trots op zijn met z’n allen. Ik woon dan ook heerlijk hier in Loosbroek. Qua uiterlijk lijk ik misschien meer op ons pap, maar wat dit betreft ben ik een echte Van Krieken, die krijg je Loosbroek niet uit!”

Tekst: Cindy van Haaren | Foto’s: Wim Roefs