De ondernemer

Daniëlle van der Sangen

‘THUIS IN LOOSBROEK’

Daniëlle van der Sangen (41) woonde eerst twintig jaar in Heeswijk-Dinther, maar kwam pas in het tweede deel van haar leven ‘echt thuis’, hier in Loosbroek. Daniëlle runt samen met haar ouders Gerard en Gertie Restaria en Catering Revival. Samen met René en hun twee zoons Damian en Jaimey woont Daniëlle in de woning boven de restaria.  

Restaria Revival is een echt familiebedrijf. Daniëlle vertelt: “Ik werkte al zo’n 5 jaar bij een restaria in Heeswijk-Dinther, mijn zus Ramona was aan het leren voor kok en we wilden graag voor onszelf beginnen. Toen mijn vader en moeder beiden zonder werk kwamen te zitten, besloten we de sprong te wagen. Ik herinner me de eerste dag in onze eigen restaria nog als de dag van gisteren. Onze allereerste klant bestelde twee frietjes stoofvlees. Iets waar ik als ervaren frietbakker mijn hand normaal gesproken niet voor zou omdraaien, maar ik kreeg het door de zenuwen niet voor elkaar.” Die zenuwen maakten gelukkig al gauw plaats voor nieuwe ideeën. “In de beginjaren waren we ook op zaterdagnacht open, voor het publiek dat van Lunenburg kwam. We waren op zoek naar een typische late-night snack en begonnen met het verkopen van Döner, een regelrechte hit. Ook onze bezorgservice was voor veel klanten echt iets nieuws.

PAASPOP EN 7THE SUNDAY

Met mijn zus aan boord hadden we natuurlijk ook een kok in huis en al vrijwel direct startten we met catering, in het begin nog vaak bij mensen thuis en later ook voor bedrijven. Maar het cateringgedeelte van ons bedrijf nam pas echt een vlucht door Openluchttheater de Kersouwe. Via de contacten daar kwamen we terecht in de evenementenwereld.” Inmiddels staan er al een aantal klinkende namen op hun lijstje; Lake Dance, Alle Remmen Los, 7th Sunday, Wish Outdoor, Festyland, Paaspop en ook de Kersouwe-avonden zijn nog altijd vaste prik voor Revival. “Wij richten ons vooral thuiscatering én op crewcatering,” legt Daniëlle uit, “Je kunt het je haast niet voorstellen als zo’n festival aan de gang is, maar in de crewtent heerst een heerlijke rust.” Het cateren beperkt zich niet tot de festivaldagen zelf. “De op- en afbouw van zulke grote festivals neemt natuurlijk veel tijd in beslag. Bij Wish Outdoor bijvoorbeeld verzorgen wij 5 weken lang, 7 dagen per week de catering.” Ramona heeft inmiddels een andere passie gevonden en werkt niet meer bij Revival. “Tegenwoordig kookt mama voor het grootste gedeelte. Ik houd me vooral bezig met plannen en inkopen en samen stellen we het menu samen. Ons pap verzorgt als vanouds de bezorging.”

FOODTRUCK

Op de inrit staat de nieuwste aanwinst van Revival. “We hebben een aanhanger gekocht die we gaan ombouwen tot multifunctionele foodtruck. Deze is straks inzetbaar voor partijtjes thuis, maar zeker ook op festivals. Ik hoop in de toekomst nog veel meer festivals te kunnen draaien en het stokje ooit eens over te nemen van papa en mama, zodat zij straks van hun oude dag kunnen gaan genieten. Misschien wel samen met mijn zoon Jaimey, die heeft wel interesse in het vak,” mijmert Daniëlle.

EVEN LOS

Wanneer Daniëlle niet aan het werk is trekt ze er graag op uit met het gezin. “Wat we gaan doen maakt me vaak niet zoveel uit, maar ik ga wel graag even weg van hier. Boven mijn werk wonen heeft zo zijn voordelen, maar het is ook lekker om er echt even los van te zijn. Ook met vrienden ga ik graag op pad. Ik heb hier in Loosbroek inmiddels een hele vriendengroep opgebouwd en zit bij de Dames van Loosbroek, met deze club treden we jaarlijks op bij de pronkzittingen.

DRUK BAASJE

Carnaval is voor mij het mooiste feestje van het jaar. Binnen de PR-commissie van de Kreuge draag ik dan ook graag mijn steentje bij en zo rond carnaval heb ik het vaak ook druk met mijn andere hobby. Ik ontwerp graag en bedruk textiel zoals shirtjes, die vinden altijd gretig aftrek met carnaval. Het komt er op neer dat ik altijd in de weer ben,” lacht Daniëlle. “En inderdaad, vaak in het Loosbroekse. Ik vind het heerlijk hier en ben van plan hier nog lang te blijven wonen en werken!”  

 Tekst: Cindy van Haaren Foto’s: Eveline van Uden-Buijs