De starter

Monique van der Wielen

‘Een nieuwe passie’

Monique van der Wielen runde samen met haar man Karel 30 jaar een melkveebedrijf aan de Jonkerstraat. Dat werd vorig jaar ingeruild voor een mooi woonhuis aan de Voorstraat. “Rentenieren? Nee joh, gewoon werken.” Monique startte pal naast haar woning een trimsalon om haar passie en liefde voor honden te combineren met een job. Ze vertelt enthousiast over haar werk en haar onderneming.

INGEBURGERD

“Het was wel even zoeken wat bij me paste na al die tijd samen voor koeien gezorgd te hebben,” vertelt Monique, “maar ook dit proces is eigenlijk heel goed verlopen. Onze kinderen zagen een toekomst in het bedrijf niet zitten en dan maak je samen andere keuzes. Het stond al snel bij mij voorop dat het iets met dieren moest zijn en ik vind het heel fijn om iets aan huis te doen zodat ik zelf mijn tijden kan bepalen, wat ik natuurlijk wel gewend was, zodat ik nog tijd overhoud voor andere hobby’s. Ik ga graag wielrennen met de ‘Lekke Tube‘ dames op donderdag of ook alleen een rondje doen. Verder loop ik graag een stukje hard samen met, hoe kan het ook anders, onze hond zodat hij ook weer uitgelaten is. Verder sta ik ook graag in de keuken om te koken en ook buiten in de tuin werken vind ik heerlijk om te doen. Kortom genoeg hobby’s om me niet te vervelen. We zijn inmiddels al aardig ingeburgerd in de Voorstraat met een hele fijne buurt.”

BEESTENBOEL

Tijdens het bouwen van hun huis heeft ze twee dagen in de week stage gelopen in een trimsalon in Berlicum. “Daar heb ik heel veel geleerd, want het is natuurlijk vooral veel praktische kennis. Het aanbod en de daarbij behorende behandeling van honden is heel divers. Voor de theorie heb ik een theoretisch examen gedaan. Ik vind het vooral super leuk dat hond en baas na een trimbeurt weer tevreden naar huis keren. Ik heb inmiddels al een aardig klantenbestand opgebouwd en heb zelfs al een keer een konijn getrimd al was dit bij hoge uitzondering. Ook onze eigen hond Tyson is al meerdere keren als model gebruikt. Dit is dan ook het enige dier dat mee mocht verhuizen naar de Voorstraat en ook hij is al aardig gewend hier. Verder is onze beestenboel aangevuld met twee alpaca’s waarbij mijn scheer- en knipkunsten nog te pas kunnen komen.” Heb je een viervoeter die toe is aan een trimbeurt dan kun je contact opnemen voor een afspraak. www.trimsalonloosbroek.nl

Tekst: Mathieu Bosch | Foto’s: Wim Roefs