de starter

Sanne van der Wielen

‘Het beste voor de kinderen dat staat altijd centraal’

Sanne van der Wielen (21) is de trotse eigenaar van ‘Gastouderopvang Het Talentje’. Aan de Jonkerstraat 16 is een knusse speelruimte ingericht met een poppenwieg, een box, een speelkeukentje, knuffels en boekjes. Alles in frisse, vrolijke kleuren. “Ik werk bij KION, een grote organisatie van kinderdagverblijven,” vertelt Sanne. “Ik weet dus hoe het werkt en wat er nodig is. Omdat ik voor mijn werk naar Nijmegen moest en graag wat dichterbij huis wilde werken, bleef ik op zoek naar andere kansen. Toen mijn ouders zeiden: ’We hebben toch plek genoeg hier, je mag er gerust wat van gebruiken,’ heb ik dat meteen aangepakt. We zijn samen een paar maanden aan het klussen gegaan en hebben de nodige inkopen gedaan. Alles is klaar en eind oktober ga ik officieel van start.

VOLDOENING

De jonge onderneemster deed een opleiding tot onderwijsassistente. “Eigenlijk heb ik altijd gedacht later voor de klas van een bassischool te staan, maar door mijn werk met jongere kinderen veranderde dat langzaam. Het is geen droom die uitkomt, maar meer iets wat voorbij kwam en waar ik me nu echt thuis bij voel. Zorgen voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar, dat past me gewoon. Het geeft me heel veel voldoening en ik zie er elke dag weer naar uit om de kinderen te zien en ze een leuke dag te bezorgen. Het is heerlijk om ze te zien genieten en fijn om ze ook spelenderwijs wat te kunnen leren. Daarbij zit het ondernemen bij onze familie wel een beetje in het bloed, dus ook die uitdaging ga ik graag aan. Toen ik de plannen ging uitwerken werd ik niet alleen steeds enthousiaster, maar zag ik ook steeds meer de kansen van de plek in het buitengebied.

KLEINSCHALIG

Ik ben hier opgegroeid met m’n twee broers. Ik heb vooral met heel veel buitenspelen een geweldige jeugd gehad. Dat gun ik meer kinderen. We hebben buiten een speeltuintje gemaakt. Daar kan ik de kleintjes straks echt de natuur laten zien, een beetje plantjes zetten, straks genieten van wat groeit en bloeit en kijken naar de grazende koeien om ons heen. Dat is echt bijzonder. Daarbij hecht ik aan het kleinschalige karakter. Mijn werk bij KION ga ik langzaam afbouwen om uiteindelijk fulltime zelf aan de slag te gaan. Ik wil van maandag tot en met vrijdag, maximaal vijf kinderen opvangen. Juist om iedereen alle aandacht te kunnen geven. Het beste voor de kinderen, dat staat altijd centraal. En uiteraard voldoet alles aan de laatste eisen. De GGD heeft alles gecontroleerd op veiligheid en voorwaarden Alles is tiptop in orde. Van brandalarm tot verborgen stopcontacten en afgeschermde radiatoren. Het Talentje is er klaar voor.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Wim Roefs.