dorpsgenoot

Nick Geurts van Kessel

‘Ik heb er drie jaar over gedaan om me in Loosbroek thuis te voelen’

In het voormalige huis en bijgebouw van de Wielco aan de Molenstraat 3 woont Nick Geurts van Kessel (35). Hij is opgegroeid in Heesch.

“Ik ben opgegroeid in Heesch waar ik een fijne tijd op de basisschool heb gehad, ondanks het feit dat ik dyslectisch ben. Ik heb een eigen manier van leren, daar heb ik zelf geen last van want ik kan alles beredeneren, maar ik merk wel dat anderen moeite hebben met mijn dyslexie, bij zakelijke mails nemen ze me niet altijd serieus. Ik stopte op mijn achttiende met school om thuis, samen met mijn broer Bjorn, mee te helpen om het bedrijf van mijn vader in houtversnipperingsmachines op te starten. Maar eigenlijk wilde ik liever kraanmachinist worden.” Inmiddels heeft Nick een mobiele kraan gekocht om hobbymatig tuinen aan te leggen en inritten te graven. “Ik ben twee jaar lang naar Harderwijk gereden om alsnog mijn opleiding tot kraanmachinist af te maken,” vertelt Nick trots.

TWEEDE VADER

“Ik heb de afgelopen tien jaar heel hard gewerkt om financieel te overleven en heb er drie jaar over gedaan om me hier in Loosbroek thuis te voelen, want ik zit bij geen enkele club of vereniging. Ik heb er inmiddels wel behoefte aan, maar daar geen tijd voor gehad en dat geldt ook voor een leuke vrouw.” Nick heeft wel wekelijks contact met dorpsgenoot Hans Heerkens. ”Hans is als een tweede vader voor mij want vanaf dag één dat we elkaar ontmoetten hebben we een goede band; dat komt omdat we namelijk allebei duidelijk zijn.”

GOEDE BOTERHAM

“Nu gaat het goed met me. Ik ben eigenaar van GVK Engineering en maak metalen onderdelen voor houtversnipperingsmachines, daar verdien ik een goede boterham mee. Ik heb de luxe dat ik inmiddels mijn eigen tijd kan indelen. Binnen nu en vijf jaar wil ik graag mijn huis verbouwen naar een moderne variant. Dat ga ik allemaal zelf doen. Aan de bouwtekening ben ik al begonnen en alle details teken ik uit tot aan de werktekeningen toe want als ik iets verzonnen kan krijgen dan kan ik het ook maken. Als de verbouwing klaar is zoek ik een goede binnenhuisarchitect want daar heb ik geen verstand van,” lacht Nick.

ZWAARSTE DISCIPLINE

Om van alle lichamelijke kwaaltjes af te komen is Nick fanatiek bezig met zijn gezondheid. “Ik ga twee uur per dag wandelen en start altijd vanuit de Molenstraat. Dan loop ik 10 km met een tas waarin 15 kg bepakking zit en op zondag loop ik 18 km. Mijn Garminhorloge navigeert de routes en houdt mijn hartslag en slaapritme bij. Mijn doel is om in 2024 de Nijmeegse Vierdaagse te lopen met militaire bepakking want dan moet je 50 km per dag lopen met 15 kg dood gewicht inclusief de militaire bepakking is dat in totaal 30 kg. Dit is de zwaarste discipline en dat daagt me uit,” legt Nick uit.

Tekst: Chantal Kanters | Foto: Miriam van Dijk