DORPSGENOOT

Karin van der Heijden

Ruim vier jaar geleden gingen Karin van der Heijden (52) en haar man Arno op zoek naar een ander huis. Ze wilden graag weg uit hun rumoerige woonwijk in Veghel maar hadden vooral behoefte aan een garage voor hun motoren, een tuin en een leuke buurtvereniging. En dat is gelukt. Inmiddels hebben zij het samen met hun zoon Harm prima naar hun zin aan de Krommedelseweg en genieten ze van het gastvrije en dorpse leven in Loosbroek. “Ik gebruik mijn motor, een Indian Scout voornamelijk voor woon-werk verkeer en om lekker mee te toeren tijdens vakanties. Vanaf 1 februari begin ik aan een nieuwe uitdaging bij DAF Trucks in Eindhoven en mijn taak bestaat daar uit het optimaliseren van bedrijfsprocessen en auditeren over vijf fabrieken. Dit is een mooie stap in mijn carrière want voorheen was ik moleculair viroloog. Op mijn vijfentwintigste zijn Arno en ik samen op motorrijles gegaan en zijn we allebei de eerste keer geslaagd. We hebben daarna samen een Honda VF750S gekocht en zijn twee weken gaan toeren in Frankrijk. De tanktas met onze bagage was zo hoog dat ik er maar net overheen kon kijken. Ik achter het stuur en Arno achterop zorgden voor verbaasde gezichten bij benzinestations, je ziet dan de mensen kijken,” lacht Karin.

KATTENSTELLAGE

In hun huis lopen drie katten rond waarvan er eentje van hun dochter Ilse is, die in Rosmalen woont. “Toen Arno en ik gingen samenwonen liep er regelmatig een kat rond ons huis en tijdens een zeer strenge winter hebben we deze kat binnen gehaald want we vonden het zo zielig. Hun huidige katten hebben een uitdagende kattenstellage die prominent in de woonkamer staat. In haar vrije tijd is Karin een fervent haakster. “Ik ben begonnen met het haken van knuffels volgens een patroon en nu haak ik dekens waarvoor ik eerst tweehonderd losse lapjes mag haken in allerlei kleuren en patronen. De deken die over de bank hangt en waar we lekker onder kruipen was een meerjarenplan. Ik heb er voornamelijk in de zomer aan gewerkt. Lekker in het zonnetje.” Tijdens haar eerste jaarvergadering van de buurtvereniging werd Karin meteen secretaris en ze is blij met deze rol. “In het voorjaar organiseren we voor Buurtvereniging Krommedelseweg e.o. een bingoavond in De Wis en in de zomer een gezamenlijke fietstocht met een afsluitende barbecue. 

Afgelopen december, vlak voor de kerstdagen, kwam de hele buurt bij elkaar bij een buurtbewoner onder de carport om gezellig een glaasje glühwein, chocomel, kopje koffie of thee te drinken en iedereen kletst dan met elkaar. Het allerleukste aan Loosbroek vind ik dat iedereen zo open is en dat je makkelijk opgenomen wordt in de gemeenschap. De Wis is een geweldige plek om met dorpsbewoners samen te komen.”

‘Het allerleukste aan Loosbroek vind ik dat iedereen zo open is’