D’ROB en d’r over

Lieve Sint Nicolaas,

Zie ginds komt de stroomboot uit Spanje weer aan, op het dek staat een windmolen ik zie de slagschaduw al gaan. Hoe huppelt zijn paardje met Beter Leven Keurmerk, het dek van duurzaam geteeld hardhout op en neer, hoe waaien de niet door kinderhandjes gemaakte, duurzaam geproduceerde katoenen wimpels al heen en al weer.

Zijn medewerker M/V, al dan niet met roetvegen, schmink of andere gezichtsversiering staat te lachen, en spreekt tot ons op een geluidsniveau dat de Arbo-grenzen niet overschrijd: “Wie zich aan de huisregels houdt, krijgt een verantwoorde snack of een stuk biologisch fruit. Wie stout is wordt vermanend toegesproken”. Lieve Sint Nicolaas, zou u online een bezoekafspraak in willen plannen bij mij, en rijdt dan niet stilletjes ons tiny house voorbij.

Alle pepernoten nog aan toe, ik wil niet zeggen dat het vroeger beter was maar het was in ieder geval een stuk eenvoudiger! Als Nederland maar niet op code rood gaat op 6 december, want als die sint niet met piet, paard en boot niet naar Spanje vertrekt met al z’n speculaas, marsepein en chocoladeletters, dan zijn we straks allemaal aangekomen. Laten we hopen dat als de maan door de bomen schijnt, de sint voor iedereen in Loosbroek een pakje met wijsheid, een doosje verdraagzaamheid en een netje plezier bij heeft. En dat zijn pieten, de stukjes gezondheid royaal rondstrooien. En dat we ondanks alle beperkingen, samen een fijne feestmaand mogen vieren.

Dank u Sinterklaasje!