d’rob en d’r over

Kerstverhaal 2021

Er was eens een jongedame die Marja heette, zij had verkering met leerling-timmerman Jos F. en ze woonden samen in Heesch. Jos F. die eigenlijk Jos Fransen heette, maar nadat hij in aanraking was gekomen met de politie vanwege het afsteken van illegaal vuurwerk werd hij door zijn vrienden Jos F. genoemd.

Marja was zwanger en samen met Jos F. was ze eind december op weg naar Veghel voor een coronavaccinatie. Omdat Marja nog op de wachtlijst stond bij het CBR voor haar rijexamen waren ze samen op de elektrische bakfiets. Toen ze bij Loosbroek waren begon het wat te schemeren en Jos F. zei dat hij honger had. Hij trapte naar de lokale frituur maar hier konden ze niet eten omdat ze geen QR code hadden.

Toen ze weer vertrokken merkte Jos F. dat de accu leeg was, en omdat ze deze uit principe alleen met groene stroom op wilden laden, en er geen windmolens waren, besloten ze te wachten tot de Loosbroekse zonnepanelen weer genoeg licht hadden om hun bakfiets van stroom te voorzien.

Marja wist dat er aan de Dintherseweg nog een paar stallen leeg stonden en vroeg Jos of ze misschien daar konden overnachten, maar deze bleken al gesloopt te zijn.

Gelukkig vonden ze na wat zoeken in het dorp nog een leegstaande discotheek waar ze konden overnachten. Marja kreeg de lampen niet aan, maar al snel was er een engel van Gabriëls om voor verlichting te zorgen. Die nacht begonnen de weeën, Jos F. zette een bevallingondersteunend muziekje op, maakte voor zichzelf een bloody mary en probeerde zich te herinneren wat hij bij de zwangerschapsyoga had geleerd. Samen puften en zuchtten ze en bij de laatste pers werd hun zoon Luna geboren. ‘Sjezus’, zuchtte Jos F. en toen hij steun zocht aan de DJ desk stootte hij tegen een schakelaar en een heldere laserstraal verlichtte de hemel.

De gebroeders van Krieken die net met een vrachtje schapen op weg waren besloten te gaan kijken waar het licht vandaan kwam. Ze feliciteerden het jonge gezin en pakten er meteen een goeie borrel op! Na een dag arriveerden er drie wijze mannen uit het Oosten, ze heetten Lucius, van Kessel en Geenen en zij hadden als kraamcadeau een mandje met streekproducten bij. De worst van slager van de Tillaart werd meteen in plakjes gesneden en het werd al snel een gezellige boel.

In de middag kwamen er meer mensen naar de discotheek voor de kraamborrel en om te genieten van de drank en worst. De uitbater trok zijn kerstmannenpak aan en verwelkomde de gasten. Dit was het nieuwe begin van de open dag op 2e kerstdag. En Marja, Jos F. en Luna leefden nog lang en gelukkig.

Vrolijk kerstfeest en een fantastisch 2022!