d’rob en d’r over

Voor of tegen

De eerste maand van 2022 zit er al weer op, de eerste voornemens zijn alweer gesneuveld en de eerste tegenvallers opgetekend.

Voor of tegen, het lijkt dat ook in de discussies hier tegenwoordig niet meer nuance zit dan voor of tegen. Ben je voor of tegen windmolens, ben je voor of tegen arbeidsmigranten, ben je voor of tegen tennisvelden, ben je voor of tegen vaccineren. Elke voor of tegen heeft zijn voors en tegens, dus door te zeggen dat je ergens voor of tegen bent maak je je er wel erg makkelijk vanaf. Met een discussie is niks mis, mits gebaseerd op onderbouwde argumenten, en we hoeven het ook niet met elkaar eens te worden maar moeten elkaars mening wel respecteren. Misschien is het genoeg om het er over eens te zijn dat we het niet eens zullen worden.

Ons dorpje is te klein om te verdelen en van tegenstellingen wordt het niet gezelliger. Nou ben ik persoonlijk een tegenstander van tegenstellingen en voorstander van voorstellingen. En daar heb ik weer zin in joh, daar kan je je geen voorstelling van maken. We zullen er ook in Loosbroek toch samen iets van moeten maken, in voor- en tegenspoed.