D’rOB en d’r over

De verkiezingen

Woensdag 16 maart is het weer zo ver, het hoogtepunt van de democratie, de verkiezingen! Met een rood potloodje kunnen we onze volksvertegenwoordigers kiezen voor de gemeenteraad, of krijgen we in 2022 de Loosbroekse Lente… Want hebben wij wel bestuur van buitenaf nodig? Misschien moeten we Loosbroek onafhankelijk verklaren want we hebben hier al zo veel! Al 40 jaar een stabiele munteenheid die nog nooit is gedevalueerd, de Lunenburgmunt ofwel de Luno. Op het gebied van vlees, melk en eieren zijn we ruim zelfvoorzienend. Qua onderwijs hebben we een basisschool die de oudste van Nederland is. We hebben genoeg bouwbedrijven om de lokale woningnood op te lossen, en grond ligt er ook nog genoeg.

Met de groene stroom uit het stuwmeer van Thé van Houtum voldoen we misschien wel aan het klimaatakkoord van Parijs. Trouwens als je met 30.000 mensen 2 windmolens van 250 meter hoog nodig hebt om je energiedoelen te halen, heb je met 1300 mensen 1 windmolen van 23 meter hoog nodig. Of zou het zo niet werken? Wat we nog missen zijn details zoals een parlementsgebouw, een president, wat ministers, een aantal ambtenaren en wat budget om alle plannen uit te voeren.

Misschien moeten we dit nog wat verder uitwerken en het over vier jaar maar eens gaan proberen. Voor nu wens ik u allen veel wijsheid in het stemhokje!