D’rob en d’r over

Joehoe… en wij dan?

Sommige dingen gaan goed met drie poten, zoals een statief voor een fotocamera of een schildersezel. Voor andere dingen zijn vier poten essentieel want anders lazer je van je barkruk af of gaat je hond op z’n bakkes.

Nu hebben ze in Dinther bij het Retsel een rotonde met drie poten, en er ligt een plan compleet met begroting om hier een pootje bij te klinkeren zodat er een weg met fietspaden ontstaat tot aan de Hommelsedijk. Ideaal dus om vanuit Loosbroek met auto of fiets op een veilige manier richting Veghel of A50 te rijden. (Dat ze je tot aan deze nieuwe weg nog wel de vouwen uit je broek rijden omdat we in Loosbroek maar liefst nul fietspaden hebben is weer een ander verhaal.) Nu is er een onderzoek geweest, dat waarschijnlijk zoveel heeft gekost dat de gebroeders Hanegraaf er al een halve straat voor hadden kunnen stofferen, en hieruit blijkt dat het aanleggen van de rotonde niet het gewenste effect heeft op de kom van Heeswijk- Dinther… JOEHOE en wij dan, was er niet even onderzocht wat het effect is op de mensen die nu noodgedwongen hinkstapsprong door de Torenstraat of veldrijdend door de Zandstraat moeten om aan de andere kant van Dinther te komen?

Beste Marieke, ik weet dat je dit leest, zou je dit onderzoek nog eens vanuit het Loosbroeks perspectief willen bekijken? En voor wat extra beleving wil ik best de vierde poot onder je stoel uit komen zagen.