d’rob en d’r over

Geen kunst

We krijgen een weekend lang heel veel kunst in Loosbroek. En dat werd ook wel eens tijd, want we komen er in Loosbroek wel wat bekaaid van af met die rondraaiende wissellijst op het Dorpsplein, een marmeren wokkel in de Schaapsdijk en een gouden stoel met aftelklok, of gaat die ballon niet op?

Maar goed, sommige mensen vinden het al een kunst om Loosbroek te vinden of om er te kunnen wonen. Daarom de definitie volgens Wikipedia: ‘Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding.’ Maar mooi is smaak en over smaak valt te twisten. Zo vind ik De Nachtwacht mooi en een banaan die met ducktape tegen de muur geplakt is, nou ja minder. Wat wel kunst is, is als je in het hoofd van een vrouw kan kijken, en dat kan nu voor café Kerkzicht (op de Dorpsstraat lukt het nog steeds niet …. ) kan je meteen wat essentiële levensvragen stellen, zoals vatten we nog een pilske of is het verstandiger om naar huis te gaan.

Maar goed, we hebben een weekend lang ons dorp vol kunstwerken, en of je het nu mooi vind of niet, even gaan kijken is geen kunst.