D’rob en d’r over

Een wereld van verschil

Het is een mooie vrijdagavond in oktober en wat kan je dan beter doen dan even naar de kerk gaan, en niet voor de nachtmis, nee voor Loosbroek draait doorrrrrr.

De huisband speelt de sterren van hemel, onze lokale Mathijs van Nieuwkerk in de persoon van Mieke Dobbelsteen is alert en adrem. Drie gasten aan tafel die het thema ‘Een wereld van verschil’ verder uitdiepen, het was een perfecte avond en ik miste maar 1 ding, een licht kritisch Nico Dijkshoorn gedicht, dus bij deze:

Daar zijn ze dan drie gasten die hun plekje op de wereldkaart hebben veroverd, Johan van Rijswijk zag vroeger bij WHV alle hoeken van de goal, maar nu alle hoeken van Zuid Amerika, met zijn reisburo is het samenstellen van jouw unieke reis zijn doel. Neem dan Anne-Marie Graafeiland van Heck, een telg uit een Loosbroekse bankiersfamilie begon zich in Loosbroek te vervelen, ze ging de wijde wereld in om deze wat mooier te maken, want elke bankier weet, als je wil vermenigvuldigen, moet je ook kunnen delen.

En dan hebben we Erik Verkuijlen, ik dacht even dat hij compleet van de wereld was, maar het tegendeel bleek waar, hij helpt mensen die de richting kwijt zijn weer hun weg te vinden. Heeft het feit dat hij in Vorstenbosch is gevestigd er mee te maken dat daar meer klandizie is, of zijn de Loosbroekse mensen te eigenwijs om zich te laten sturen?

Een wereld van verschil, of een verschil van wereld? Ach ja, we moeten er toch samen iets van maken!

Tot zover, tot december!