D’ROB en D’r Over

Onthoud de onthouding

Ik heb de carnaval gemist! Ow nee iedereen heeft carnaval gemist, maar gelukkig hebben we de foto’s nog (voor degene die mij voor op de carnavalskrant heeft zien staan met een pilsje in m’n hand). Op wat versierde tuinen en wat online geneuzel na zijn we toch redelijk tam, en zonder haringhappen, de vastentijd ingerold.

Voor de diegene die geen godsdienst van Pastoor Lunter heeft gehad, de vastentijd is een soort culinaire lockdown tussen carnaval en Pasen. Een stuk korter dus dan de onthouding die we tegenwoordig van mijnheer Rutte voorgeschreven krijgen. Maar ook deze vastentijd gaat vast en zeker voorbij en onthoud dat deze onthouding ook een hoger doel heeft.

Maar geen carnaval. Ik wil best wel wat feestjes overslaan maar carnaval zit toch wel redelijk diep in mijn DNA. Met verhuizen kwam ik erachter dat ik meer bananendozen nodig had voor mijn collectie carnavalskledij dan voor mijn boekhouding. Jarenlang carnavalswagens bouwen, plaatjes draaien bij kerkzicht en optreden met de pronkzitting en dan is er ineens dit lange lege carnavalsjaar.

En ook wij Loosbroekenaren hebben het nodig, een klein beetje gek doen, een raar jasje, een fout hoedje, niet te gek natuurlijk, want ook met carnaval willen we niet voor gek staan. En zo verandert een boer in een heer, een agent in een boef, een bankzitter in een voetballer en een kassière in een prinses. En het mooie is dat het ook allemaal andersom zou kunnen. Ach ja, soms is het spelen van een ander fijn, omdat je dan een paar dagen helemaal jezelf kan zijn… tis zo weer Pasen, denk dat ik maar een hazenpak ga bestellen.