D’rob en d’r over

Even onthaasten in onze lanen

Ik werd pas boos aangekeken toen ik ‘s morgens vroeg door de Krommedelsweg reed. Niet dat de bewoners van de Krommedelseweg me niet goed gezind zijn, maar de gemeente had een bord geplaatst met zo’n smiley erop die me rood en boos aankeek omdat ik met een kilometer of 40 per uur voorbij kwam. Of ja boos, meer meewarig, zo van Backertje, Backertje waar moet jij ‘s ochtends vroeg al met zo veel haast naar toe. Maar we kunnen in elke straat wel zo’n rode sacherijn neerhangen, want overal wordt wat harder gereden dan strikt is toegestaan. Zo hoor ik thuis de wanna-be Max Verstappens bij de kerk al opschakelen in hun Kia Picanto, om in de Bleken de chicane van het voormalige circuit Wolvenbosch op topsnelheid te nemen.

Maar waarom altijd die haast om te gaan werken, ja tijd is geld, om weer naar huis te gaan, bang dat de soep koud wordt? Om ergens op bezoek te gaan, dan is het sowieso zinloos want een oude tegeltjeswijsheid zegt, ‘Wie als vriend binnengaat komt nooit te vroeg maar steeds te laat’. En niemand zit te wachten op nog meer verhoogde kruisingen, drempels en wegversmallingen, dus het is tijd voor een gedragsverandering.

Vanaf nu is Loosbroek in plaats van een stratencircuit, het centrum voor de relaxte chauffeur, loungemuziekje op de speakers en even onthaasten op de mooie Loosbroekse lanen, want als tijd geld is, hoe arm ben je dan als je geen tijd hebt

Rob de Backer