D’rob en d’r over

Wie bende gè?

“Pap zullen we nog één spelletje doen?” vraag m’n jongste dochter terwijl we de Franse regen op het tentdoek van onze vouwwagen horen tikken. Nou vooruit nog één keertje dan, en voor de zoveelste keer zet ik alle kaartjes van ‘Wie is het’ overeind. Nu is dit al de gemoderniseerde versie, Bill, Claire en George zijn schijnbaar met pensioen gegaan.

Maar zou het niet nog leuker zijn om er een Loosbroekse versie van te maken ‘Wie bende gè’. Dan kan je ook veel meer vragen stellen! Niet alleen heeft ie blauwe ogen, maar ook ‘heeft ie iemand wel eens een blauw oog geslagen?’

Dus laten we eens beginnen met een willekeurig assortiment bekende Loosbroekse mensen. Kan hij voetballen, ja, dan kan ongeveer heel WHV 3 van het veld. Heeft ie een boerderij, nee, dag Willie Gijsbers en Frans van Grinsven. Is het een fotograaf, nee, in een flits gaan Tamara van Krieken en Jolan Donkers om. Kan ie na een avondje Kerkzicht nog naar huis fietsen, nee, daar gaan Bert Vermeltvoort en Marcel Kanters op hun neus. Is ie te lang voor op het kaartje, sorry Gert-Jan Roefs en Miriam van Dijk. Werkt ie in de zorg, ook al niet, bedankt voor jullie inzet Frando Megens en Wendy van Haaren. Heeft ie al in de Dorus gestaan, ja, dag Sjef Vos, maar die durf ik niet plat te leggen, dus die laat ik maar staan. Houdt ie van hengelen, nee, Melvin van de Boom en Michel van Grinsven vissen achter het net.

En net als ik denk dat ik het weet, gooit mijn dochter d’r spel aan de kant: “Kom pap, de zon schijnt, we gaan buiten spelen”.

Rob de Backer