D’ROB EN D’R OVER

GROETEN UIT LOOSBROEK

Ja nu horen we erbij hoor, na IAMsterdam, Wow Moscow, Iam Hadee en Ik Waspik heeft ook Loosbroek z’n eigen letters: I love Dorus. Dus nu zullen de Duitse en Amerikaanse toeristen wel en masse onze kant op komen.

Om dit te reguleren en de hordes toeristen de juiste informatie te verstrekken zullen we de cafetaria in Lunenburg moeten verbouwen tot een Tourist Information Center.

Maar hebben we wel genoeg te bieden?
Natuurlijk, we moeten het alleen nog even verder uitwerken. Neem nu het pompstation van Brabant Water, na Spa en Chaudfontaine moet LiquidLeegend het nieuwe hippe tafelwatertje worden. Het nieuwe stukje hoogbouw aan de Dorpsstraat: de perfecte plek voor het Vobra Museum, met daarboven 250 hotelkamers. In het dorp kunnen ambachtslieden zoals Henk van Niftrik en Stefan van der Heijden de typische Loosbroekse bouwmethodes toelichten. En ook op cultureel gebied laten we schilder Alex de Mol z’n gang gaan op saaie wanden en kale kozijnen en sneldichter Jurgen Kanters heeft in recordtijd met een bus purschuim en een kitspuit alles gedicht. Als sportief element kunnen we onze bezoekers nog een potje laten beugelen, want dat zit ook in onze ge(e)nen. Een glaasje award winning whiskey van de Heische Hoeve tot besluit, en nog een souvenir gemaakt door het handwerkcafé van Loosbroek voor thuis. Kortom, er is met gemak een dagje uit te beleven in ons mooie Loosbroek. Laat de bussen met Chinezen maar komen!