D’Rob en d’r over

Nie op menne Misse

Ik weet niet of u bekend bent met het NIMBY effect, Not In My BackYard. In Vlaanderen spreken ze van NIVEA, Niet In Voor En Achtertuin, en in Loosbroek noemen we dat het NOMM effect: Nie Op Menne Misse.

Dit effect komt voor de dag wanneer er dingen in je buurt worden opgedrongen die je liever niet rond je huis wil hebben. Zo heeft de gemeente Bernheze bedacht dat het een goed idee is om wat windmolens te gaan plaatsen rond Loosbroek, terwijl het hele dorp in het verleden toch al heel duidelijk heeft aangegeven dat zij hier niet van gediend zijn. En ook ligt er een verzoek om een voormalig varkensbedrijf om te toveren in een Polenhotel met maar liefst 420 slaapplaatsen. Dat terwijl we in Loosbroek al jaren schreeuwen om bouwgrond voor de noodzakelijke uitbreiding, maar dat schijnt dan allemaal heel ingewikkeld te zijn.

Ik weet niet of dit soort proefballonnen een uitvloeisel zijn van onze mislukte ballonopstijgplaats op de hoek van de Hanenbergsestraat, maar van mij hoeft het in Loosbroek allemaal niet.

Misschien een idee om het ‘Op Ullieje Misse’ te doen, een windmolen op dat grote plein midden in Heesch, weinig leidingverlies want de afnemers zitten vlakbij, en die 420 arbeidsmigranten kunnen dan riant in ‘De Pas’ slapen, komt die ook een keer uit de rode cijfers. En dan houden we in Loosbroek weer wat ruimte over voor woningbouw.