D’rob of d’r onder

Kat in de zak

Wa moette toch met die grote schuur hoor ik regelmatig, en ja dat heb ik mezelf ook vaak afgevraagd. Het moest iets zijn wat weinig kost en het zou leuk zijn als er veel mensen plezier van hebben.

Maar ik ben er uit, het wordt het eerste museum van spreekwoorden en gezegdes in Loosbroek, en dat is ideaal want het basismateriaal is al aanwezig. Zo heb ik een vijfde wiel voor aan de wagen, een paard om erachter te spannen, een gebroken klomp en een eigen haard. In de werkplaats worden workshops gegeven waarbij je je eigen aanstalten kan maken. Buiten kan je kuilen graven, voor een ander natuurlijk, en staan er hoge bomen. In de kinderhoek gaan we op de kleintjes letten. Als het in de zomer heet is gaan we ijzer smeden en in de hooiberg kan je naar spelden gaan zoeken.

In het restaurant hebben we alleen eten wat de boer kent, kan je hele eieren eten en doen we water bij de wijn. En bij de dierenweide hebben we een kale kip, een ezel met één bult op z’n kop, goedgebekte vogeltjes, een kat in de zak, slapende honden en een koe die een haas vangt. Al met al een compleet uitje voor het hele gezin dacht ik zo. Dus hierbij zijn jullie allemaal uitgenodigd voor de officiële opening aanstaande vrijdag. En denk er om, wie het eerst komt wie het eerst maalt!