familieman

Edo Roefs

‘Mijn gezin is mijn grootste hobby’

Edo Roefs is 36 jaar en geboren en getogen in Loosbroek. Samen met zijn vrouw Nicole (34 jaar) en hun twee dochters Aniek (7 jaar) en Femke (5 jaar), vormen ze een hechte eenheid. De twee teckels, Dorrus en Dribbel, maken het plaatje compleet. Ze wonen in de boerderij aan de Krommedelseweg, het ouderlijk huis van de familie Roefs. Edo vindt het prachtig om daar te wonen met zijn gezin en voelt zich trots dat zijn meiden zo vrij kunnen opgroeien. Hij heeft altijd al een groot gezin gewild, minstens vier kinderen als het aan hem lag. Toch veranderde zijn kijk hierop toen Femke, hun jongste dochter, op éénjarige leeftijd een plotselinge levensbedreigende aanval kreeg waarvan de oorzaak nooit exact is achterhaald. Gelukkig gaat alles nu heel erg goed maar hij koestert daardoor meer dan ooit tevoren de gezondheid van zijn mooie gezin en vindt hij het mooi zo!

Renovatie van het huis

De afgelopen periode is behoorlijk intensief geweest, toen ze besloten om de boerderij volledig te renoveren. John van der Heijden leidde de bouw en Edo heeft veel zelf meegewerkt. Hoewel het (ver)bouwen van hun eigen huis niet per se Edo’s droom was, is hij enorm trots op het eindresultaat. Soms vergde het veel geduld, iets dat, zo zegt hij lachend, bij hem niet in overvloed aanwezig is. Maar hij is wel een aanpakker en maakt af waar hij aan begint. Zo blijkt ook, want het moment van dit interview valt samen met hun eerste dag in het nieuwe huis. Een mooie mijlpaal die het begin van een nieuw hoofdstuk markeert.

Hard werken, maar ook tijd voor gezelligheid

Na zijn schooltijd begon Edo met werken als loonwerker. Maar inmiddels werkt hij al zo’n zes jaar als zelfstandige bij zijn zwager Van Weert Rondhout, waar hij op de vrachtwagen zit en als zager stamhout en takken bewerkt. “Het is toch altijd een kick als die boom valt, hoe groter de boom hoe mooier.” Op zaterdagen gaat hij er vaak op uit met zijn eigen houtversnipperaar. Hard werken voelt voor Edo niet als een last, hij geniet ervan om zijn handen uit de mouwen te steken, en er is altijd tijd voor een geintje en een lach. In zijn vrije tijd zit Edo ook nooit stil. Of het nu gaat om zijn crosswagen, thuis helpen op de boerderij, of genieten van gezelligheid met vrienden, hij is overal voor in. “Maar mijn gezin is mijn grootste hobby” zegt Edo stralend. Hij is graag met zijn meiden in de weer en hoewel Edo zelf graag door de modder scheurt met een crosswagen, een quad of een motor, ziet hij ook in dat op dit moment de passie voor poppen bij zijn dochters toch nog groter is. Hij lacht erom “het maakt mij allemaal niks uit als ze maar plezier hebben”.

Nuchter en ‘hendig’

Edo staat heel nuchter in het leven. Jij maakt zich niet druk over problemen die er niet zijn, maar als ze er wel zijn worden ze opgelost.“ Bij mij is niet alles strak georganiseerd, mijn planning wordt vaak een minuut van te voren gemaakt en dan kan het twee minuten later weer veranderen, ooit lastig voor een ander maar het leeft wel heel hendig…”

Tekst: Nathalie Roefs | Foto: Wim Roefs