Gelukkig nieuwjaar

Gefeliciteerd! Al die azijnpissers die altijd maar roepen dat er niks gebeurd in Loosbroek hebben eindelijk hun gelijk gekregen. Wat een saai jaar was dit… Niet dat er niks is gebeurd, maar alles wat het leven in Loosbroek leuker maakt ging, of gaat, niet door. Geen kermis, geen Meerkampdag, geen Megatrekkertrekspektakel, geen beachvolleybal, geen buurtbarbecues, geen Koningsdag, bijna geen buurtman en buurtmanavonden en nu ook geen herdertjes en nachtmis.

Het zou mooi zijn om het nieuwe jaar te beginnen in de Wis bij de Nieuwjaarsontmoeting, en hem daarna nog eens flink te raken bij café Kerkzicht, maar gezien het tempo waarin het vaccinatieprogramma nu uitgerold wordt, zal dat waarschijnlijk pas in 2023 gebeuren…

Werd begin van dit jaar bij “het nieuwe normaal” aan de zoveelste band van Bennie Jolink gedacht, nu is het nieuwe normaal een begin van een nieuw tijdperk, waarin we erachter komen dat we de afgelopen jaren een redelijk onbezorgd leventje hadden. Maar ik heb een droom lieve mensen; I have a dream. Dat op een dag Loosbroek deze crisis te boven gaat komen, dat kinderen en ouderen gezamenlijk kunnen zitten op het terras bij Revival. Ik heb een droom dat de boa’s zich weer kunnen wijden aan belangrijke taken zoals het bekeuren van mensen die hun hond niet aan de lijn hebben en hun recyclezak niet aan het haakje gehangen hebben. Ik heb een droom dat mijn twee kinderen zich net zo vrij in de wereld kunnen bewegen als wij altijd hebben gekunnen.

Ik wens jullie een heel gezond 2021!

Rob de Backer