GENIETEN

Germa Tiemissen

‘Je moet nú van het leven genieten’

Germa Tiemissen (48) is geboren en getogen in de provincie Zeeland in het plaatsje Yerseke. “Van ons bin zuunig en zo,” zegt zij met een lach. In Goes ging zij naar de middelbare school en daarna deed zij een studie Reismanagement. Tot 2001 woonde zij in Zeeland.

Een vriendin van Germa vond dat het tijd was voor een ‘date’. Hoewel Germa hier aanvankelijk niets voor voelde, bleek dit toch een gouden zet. Zij ontmoette Hennie Tiemissen en de vonk sloeg over. Het klikte ook met zijn kinderen Nick en Daisy (toen 10 en 8) en een jaar later verhuisde ze naar Heeswijk. Germa ging werken in Oss bij het huidige Ardagh Metal Beverage Netherlands; een bedrijf dat wereldwijd drankblikjes produceert. Dit bedrijf bestaat al sinds 1953 in Oss, maar toen heette het Thomassen & Drijver. Germa werkt voor de directie en het managementteam, maar het leukste aan haar werk vindt zij dat ze de spin in het web kan zijn tussen de productievloer en de directie. “Ik kan iets betekenen voor de mensen omdat ik eigenlijk als tussenlaag fungeer en kan filteren van ‘top to bottom’ en andersom. Ik ben ook vertrouwenspersoon en ik vind het mooi als ik mee kan denken.”

DARMKANKER

Al langere tijd hadden Hennie en Germa de wens om zelf een huis te bouwen en in 2014 kochten zij de kavel aan de Bergmolen 8. Het huis hebben zij helemaal van begin af aan zelf gebouwd. Hennie is van beroep timmerman en in de bouw eigenlijk van alle markten thuis. “Behalve het stucwerk en de elektriciteit hebben wij alles zelf gedaan. Ik heb met alles meegeholpen. Samen op de steiger, soms in de stromende regen of tot ’s avonds 23.00 uur, of Hennie metselen en ik voegen uitkrabben. Het is een project waar wij erg trots op zijn en we wonen helemaal naar onze zin.” Naast 4 dagen werken neemt zij vooral tijd voor lezen, schilderen, lekker koken, sporten en vooral gewoon ‘levensgenieten’. Het traject van darmkanker dat zij 10 jaar geleden doormaakte, en waar zij gelukkig goed doorheen kwam, heeft haar nog meer bewust gemaakt van wat echt belangrijk is in het leven.

CAMPERVAKANTIE

“Gewoon tijd en aandacht hebben voor elkaar en goed contact met de kinderen en vrienden. Je weet niet zeker of je heel oud wordt, dus je kunt maar beter nu genieten.” Onder het thema ‘genieten’ valt ook op vakantie gaan met een camper. En dat ondanks het feit dat zij op de heenreis van hun eerste campervakantie over de kop sloegen op de Duitse autobaan. Een klapband, slingeren, over de kop, camper total loss, maar gelukkig zelf met de schrik vrij gekomen. “We hebben de vakantie na een paar dagen met een andere camper opgepakt, maar de eerste week in Noorwegen zat ik nog wel te bibberen achter het stuur.” Ook die ervaring draagt bij aan haar levensfilosofie dat je nú van het leven moet genieten: “Pluk de dag!”

Tekst: Wietske Piek. Foto: Miriam van Dijk