GROETEN UIT LAVERHOF

Bertha de Vries-Langenhuizen (87)

“Het is hier elke dag zondag”

“Ik heb heel mijn leven met plezier in Loosbroek gewoond,” vertelt Bertha. “In mijn jeugd aan de Dintherseweg waar nu de familie Gijsbers woont, en zeker later aan de Schaapsdijk met ons gezin. Toen Bert op 24 november 2017 overleed werd het zwaar. De dagen alleen zijn lang.

Ik heb nog bijna twee jaar alleen gewoond maar dat was vooral aftellen tot er een plek vrij kwam bij Laverhof. In juli 2019 was het eindelijk zover.

Een hele overgang waar ik toch wel tegenop zag, maar achteraf kan ik alleen maar zeggen dat ik er heel blij mee ben. Vooral met het eten ben ik heel blij. Ik kookte nog steeds voor mezelf, niet anders dan vroeger, maar alleen eten dat smaakt niet. Hier zitten we met een groep bekenden aan tafel. Dat is echt altijd lekker.

Het is hier elke dag zondag. Het kan niet beter. Je zit nooit alleen, er is elke dag volk. Ik doe ook overal aan mee als dat kan, van een potje kaarten tot tekenen. Ik voel me hier echt weer mens en de eenzaamheid is voorbij. Ik ben weer de hele dag onder de mensen en als de familie op bezoek wil komen, moeten ze eerst bellen of ik er wel ben, want meestal zit ik ergens met andere bewoners gezellig te buurten.

Fijn ook dat mijn huis is verkocht aan mensen uit Loosbroek. Ik kan niet anders zeggen dat het allemaal goed is zo. Ik heb heel ‘goewd dun aard in Hezik’. Ook al blef ik toch altet vort un Losbroekse, da gutter nie mer ut.”