het talent

Rubin van der Geld

‘Het voetbaltalent zit in de familie’

Ondanks dat hij pas elf jaar oud is, werkt Rubin van der Geld nu al hard aan zijn toekomst. Afgelopen maand is de talentvolle keeper aangenomen bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Dit seizoen maakt hij nog af bij WHV JO11 maar vanaf volgend jaar gaat hij knallen bij FC Den Bosch JO12. Rubin woont met zijn ouders en zijn ook talentvolle broertje Milan aan de Donatusstraat, vlak naast het pannaveldje waar hij bijna elke dag een balletje trapt met zijn vriendjes. Het voetbaltalent zit in de familie, drie generaties Van der Geld voetbalden bij RKC, en moeder mag ‘ome Ad’ zeggen tegen overbuurman Ad Schouten, een van de beste voetballers die Loosbroek heeft voortgebracht.

CONTRACTEN

De jonge doelverdediger voetbalt al vanaf de Mini’s bij WHV en traint sinds een jaar bij voetbalschool Meliani in Veghel. Bij deze voetbalschool doen ze mee aan BVO toernooien, waar ook clubs als PSV, Feyenoord en NEC deelnemen. Scouts van deze voetbalclubs zijn daarbij aanwezig om de jonge spelers te scouten. De kwaliteiten van Rubin vielen al snel op en er werd contact gelegd met zijn ouders. Dezelfde scouts zijn vervolgens ook nog komen kijken hoe Rubin speelt bij WHV. Hoewel meerdere clubs interesse hadden, mocht hij eerst stage lopen bij zijn favoriete club PSV. Naast de trainingen die hij al volgt, heeft de gedreven Rubin ook nog één keer in de week keeperstraining bij OJC in Rosmalen van waaruit hij uiteindelijk werd doorgestuurd naar de Talentenschool van FC Den Bosch. Vanuit daar volgde een stage bij JO11 met vijf keepers en inmiddels zijn de ‘contracten’ getekend en is hij officieel speler bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch waar hij straks vier keer in de week op de trainingen wordt verwacht.

VRIENDJES

Rubin zit nu nog op de St. Albertusschool in Loosbroek maar als hij naar het voortgezet onderwijs mag, wil hij naar de topsportopleiding op Het Hooghuis in Oss. Dit is namelijk een speciale school voor kinderen die naast een schoolleven ook een druk sportleven leiden. Op deze school combineert men dat, zodat Rubin naar al zijn trainingen kan en dan op school toch niks hoeft te missen. Rubin heeft natuurlijk heel veel zin in de komende tijd. “Het wordt allemaal wat serieuzer. Ze geven zelfs advies over wat ik eet en hoeveel ik slaap. Maar het gaat zeker lukken. Ook nog blijven voetballen bij WHV zit er vanaf volgend jaar helaas niet meer in en dat vind ik wel jammer. Na dit seizoen stop ik in Loosbroek. Maar daar komen wel weer heel veel leuke momenten en ervaringen voor terug. Ik ga mijn voetbalvriendjes hier missen, maar ik heb ook alweer veel nieuwe vriendjes bij FC Den Bosch. En we hebben het pannaveldje hier nog,” lacht hij.

Tekst: Pleun van den Helm. Foto: Maddelon Dekkers.