het verhaal

Angelique van den Boom

‘Nederland heeft een hele mooie natuur en water maakt de natuur nog mooier’

Angelique van den Boom woont in Loosbroek aan de Dorpsstraat en is 42 jaar oud. Ze is geboren in Den Bosch, waar ze de eerste twaalf jaar van haar leven heeft gewoond, vervolgens is ze verhuisd naar Hedel en uiteindelijk op zichzelf gaan wonen in Well, bij Ammerzoden. Hier bouwde ze haar eigen thuis op en werkte in de thuiszorg in Hedel. Via gezamenlijke kennissen, Collinda en Gilbert van Gorp, ontmoette Angelique Melvin. Ze wisselden telefoonnummers uit en wachtte, tevergeefs, tot Melvin zou bellen… Melvin was het telefoonnummer kwijtgeraakt. Maar de liefde was voorbestemd: Melvin achterhaalde uiteindelijk haar nummer en de rest is geschiedenis. Inmiddels zijn ze al 15 jaar gelukkig getrouwd.

Heimwee

Toen Angelique in Loosbroek kwam wonen moest ze best even wennen ‘ik had heimwee naar mijn eigen plek’, en door de reistijd werd het werken in Hedel ook onlogisch. Ze besloot om haar baan te verruilen voor een plek in de thuiszorg in Oss, en ze voelde zich steeds meer thuis aan de Krommedelseweg waar ze destijds woonden. Intussen ontwikkelde ook Melvin zich en nam het bedrijf van zijn ouders over, en werden ze trotse ouders van Lara, daarna werd dochter Esmee geboren. Angelique besloot te stoppen bij de thuiszorg, zodat ze zich volledig kon storten op de opvoeding van de kinderen en daarnaast ruimte kon creëren om Melvin te ondersteunen met administratieve werkzaamheden. Angelique voegde zich bij allerlei vrijwilligersinitiatieven: in de OR en versiergroep op Basisschool Sint Albertus, ze ondersteunt bij Stichting Jeugdwerk en neemt van tijd tot tijd Melvin zijn taken waar als penningmeester van deze stichting, ze zit in de activiteitencommissie van Sportclub Loosbroek Korfbal en in de organisatie van de Meerkampdag en ze is betrokken bij de organisatie van ‘Loosbroek draait door’ waar ze nog altijd met veel inzet bij betrokken is.

Zoon Jorick werd geboren, het gezin was compleet en er werd grond aangekocht voor een huis aan de Dorpsstraat, kort na de geboorte van hun zoon Jorick zijn ze verhuisd naar de garage die als woonruimte was inricht en ondertussen werd er gebouwd aan het woonhuis. Ze hadden een duidelijke planning maar in het leven is niet alles te sturen. Een onrustige periode brak aan. De bevalling van Jorick was zwaar en terwijl Angelique nog herstellende was hiervan overleed haar vader, corona brak uit, er ontstond veel druk op het bedrijf door gebrek aan materialen en na een medische zoektocht bij hun zoon Jorick werd het syndroom van Klinefelter diagnostiseerd, een genetische aandoening waarbij jongens worden geboren met een extra X-chromosoom, een grote zorg.

Na regen komt zonneschijn!

Maar na regen komt zonneschijn; gelukkig gaat het nu heel goed “toen hij uiteindelijk ging fietsen was ik zo ontzettend blij, wat wil je eigenlijk nog meer?” vraagt Angelique zich hardop af. “Met extra begeleiding op school, doet hij het heel goed!” Nu sinds een aantal jaren is het woonhuis klaar en wonen ze er met veel plezier, is het nog steeds druk maar gaat het heel goed met het loodgietersbedrijf en hebben ze helemaal hun draai gevonden aan de Dorpsstraat waar sinds kort een enorme vijver in de tuin prijkt! “Als we ons bedrijf niet in Loosbroek hadden gehad, hadden we misschien wel ergens aan de Maas gewoond”, nu hebben ze een stukje Maas naar hun eigen tuin gehaald. Angelique houdt erg van water, kan ervan genieten om met haar man en kinderen te gaan vissen met hun eigen boot. “Nederland heeft een hele mooie natuur en water maakt de natuur nog mooier”. Die mooie natuur vindt ze ook in haar eigen tuin, waar Angelique verwonderd een specht signaleert die een nootje wegpikt als ze door het raam naar buiten kijkt.

Pilates, grote lego-pakketten en Elvis

Ze geniet er daarnaast van om op zaterdag naar de korfbalwedstrijden van haar dochters te kijken, als ze thuis spelen. Verder houdt ze van het maken van puzzels en het bouwen van grote Lego-pakketten met name sportauto’s zijn haar favoriet en gaat ze elke week samen met haar oudste dochter Lara naar Pilatesles in Middelrode. Met de zorg voor de kinderen en het huishouden, haar bijdrage aan hun eigen bedrijf, al haar vrijwilligerstaken en het uitvoeren van haar hobby’s is er altijd reuring in haar leven. En dat alles gebeurt bij voorkeur met een deuntje van Elvis Presley op de achtergrond, want ze is een grote fan van zijn muziek. Haar grootste droom is om ooit nog eens naar Graceland in Amerika te gaan. Wie weet, misschien zit dat bezoek er nog wel aan te komen…

Tekst: Nathalie Roefs | Foto’s: Wim Roefs