het verhaal van

Arjan van der Heijden

“Ik ben een stille genieter”

Arjan van der Heijden, door velen beter bekend als ‘Arie’ is 42-jaar en geboren en getogen in Loosbroek. Hij groeide op als de middelste van drie broers in de Hanenbergsestraat. Na de basisschool startte hij op het atheneum van het Fioretti College, maar uiteindelijk maakte hij de keuze om naar de LTS te gaan. Soms vraagt hij zich af: “Ik weet niet of ik misschien een betere schoolcarrière had gehad als ik minder had gewerkt, maar het is allemaal goed gekomen.” Na zijn schooltijd ging hij werken bij Bouwbedrijf de Visser als timmerman, waar hij het vak leerde. Inmiddels werkt hij al 18 jaar als zelfstandige en heeft hij veel verschillende projecten uitgevoerd, van verbouwingen tot het aannemen van de bouw van huizen. Negen jaar geleden bouwde hij zelfs zijn eigen huis, waar hij vier jaar aan werkte. Hij was toen nog vrijgezel en had de mogelijkheid om veel zelf te doen en tussentijds geld te sparen. En het zelf bouwen is hem goed bevallen, want hij vertelt over zijn plan om nog een nieuw huis te bouwen in de Hanenbergsestraat.

Voetbal

Arjan heeft al jarenlang een seizoenskaart voor Ajax. Vroeger ging hij naar alle wedstrijden en heeft veel vriendschappen opgebouwd in het stadion waar hij een vaste plek op de F-side heeft, “maar ik zit wel op het rustigste gedeelte”. Hij heeft ook veel buitenlandse wedstrijden bijgewoond, hij schat zelf wel zo’n 50 keer. Hij ging naar plekken als Moskou, Cyprus, Barcelona, Madrid, Lissabon en Napels. Soms waren het ook onbekende plekken waar ze een week moesten blijven omdat er maar sporadisch vluchten terug waren. Arjan bezocht deze wedstrijden altijd met zijn vrienden uit Geffen, meestal in een groep van een man of vijf. Van al deze reizen waren de wedstrijden in Spanje zijn favoriet. Tegenwoordig gaat hij niet meer elke week maar selecteert hij vooral de mooiste wedstrijden. Arjan voetbalt zelf ook al zijn hele leven, inmiddels bij de veteranen met veel van zijn vrienden, wat hij vooral heel gezellig vindt. “Vroeger zag je elkaar in de kroeg, dat wordt nu wat minder dus dan is het mooi als je elkaar tegenkomt op het voetbalveld.”

Skieen

Naast voetbal heeft Arjan ook een passie voor skiën. Sinds een jaar of vijf gaan ze elk jaar met een vaste groep mannen uit Loosbroek en omstreken naar Solden. Zijn eerste ski-ervaring verliep niet zonder problemen; hij brak zijn knie. Maar hij liet zich niet uit het veld slaan en besloot hij het jaar daarop opnieuw op skivakantie te gaan, dit keer met een singlereis naar Oostenrijk. Hij nam skilessen en leerde beter skiën, glimlachend zegt hij: “Ik ben inmiddels zeker niet meer de slechtste van de groep”. Arjan geniet enorm van het skiën, maar ook van de hele sfeer eromheen en natuurlijk het après-skiën. 

Vakantie

De zomervakanties vierde Arjan vroeger altijd met zijn vrienden. Later, maakte hij singlereizen naar Frankrijk en Turkije en ging hij elk jaar met zijn familie op vakantie naar verschillende steden, zoals Praag, Riga, Boedapest, Krakau! Daarnaast heeft hij vele festivals bezocht. Arjan zoekt graag de gezelligheid op, maar treedt niet op de voorgrond. “Ik ben een stille genieter.” Vijf jaar geleden, op zijn 37ste, ontmoette Arjan Anneke op Harmony of Hardcore in Erp,  er was meteen een klik tussen hen. Sindsdien zijn ze samen en hebben ze een prachtig gezin gevormd met Bryan (14), Siem (3,5) en Lotte (2). Onlangs vierden Arjan en Anneke nog hun 5-jarig jubileum op Harmony of Hardcore, terug naar de plek waar het allemaal begon…

Weekendje

Met een jong gezin verandert er wel wat, Arjan werkt niet meer 70 uur per week, maar maakt graag tijd voor Anneke en de kinderen. Het leven thuis is drukker geworden. Gelukkig kunnen ze rekenen op de hulp van Arjans ouders, die vaak oppassen. “Ze vinden het mooi als de kleinkinderen bij hen zijn, hoe meer ze komen hoe liever.” De vakanties zien er tegenwoordig ook wat anders uit. Ze hebben een stacaravan gekocht in Roggel, op familiecamping de Leistert. Ze genieten er met het hele gezin van barbecueën, zwemmen en af en toe fietsen, ze houden van het buitenleven. “En als de kinderen het leuk vinden, is het goed.” Een keer of 8 per jaar zijn ze in Limburg te vinden, soms voor een weekendje en in de zomervakantie gaan ze vaak een week of 3. Arjan is altijd bezig en kan niet stilzitten als hij thuis is, maar eenmaal weg dan kan hij zich goed overgeven aan de rust en geniet hij volop van zijn gezin!