het verhaal van

Suzanne de Mol

‘Beheerder van De Wis is de leukste baan van Loosboek’

Suzanne de Mol woont in de Molenhoeven, is getrouwd met Patrick de Mol, heeft drie kinderen, Lars, Indy en Noa, en vanaf 1 september is zij de nieuwe beheerder van De Wis. “Toen Miriam van Dijk mij vroeg, was mijn eerste reactie ‘nee’. Maar toen ik er even rustig over nadacht, leek het mij toch wel heel erg leuk. Ik ben al een tijdje op zoek naar iets anders, iets meer met mensen. En ik heb met één van de oud-beheerders van De Wis gesproken en die zei: ‘het is de leukste baan van Loosbroek’. Dus ja, ik ga het gewoon proberen.”

EVEN VOORSTELLEN

Suzanne is geboren en opgegroeid in Heeswijk-Dinther. Op het Zwijssen College leerde zij Patrick kennen met wie zij later zou gaan samenwonen en trouwen. Zij hebben een paar jaar in Heeswijk-Dinther gewoond en in 2002 verhuisden zij naar het huis aan de Molenhoeven. Na de middelbare school ging Suzanne bij de RABO in dienst als Ecabo-student en daar werkte ze vervolgens zo’n zevenentwintig jaar in verschillende administratieve functies. Een aantal jaar geleden ging de bank centraliseren. “Het werk werd heel erg gestandaardiseerd en er was geen eigen inbreng meer. Het contact met collega’s werd ook anders. De groep werd groter. In het begin gingen we altijd met elkaar op vrijdag uit eten in verband met de avondopenstelling, maar dat was al lang niet meer de gewoonte. Ik wilde iets anders. Ik heb toen een klein jaar een administratieve baan gehad bij Laverhof in Schijndel en vanaf eind 2018 ben ik gaan werken bij Compas, een organisatie die basisscholen en kinderopvangorganisaties in Den Bosch ondersteunt met trainingen en advies. Ik werk er nu bijna 5 jaar maar doordat er een soort reorganisatie aan de gang is, geeft dat veel onrust. Vandaar dat ik voor mijzelf had besloten dat ik een keer iets heel anders wilde doen.

DINGEN REGELEN

Ik heb ook overwogen om misschien in de zorg te gaan werken, maar dan zou ik opnieuw een opleiding moeten doen. En toen kwam dus de vraag voor de functie van beheerder in De Wis! Een beetje spannend. Het plannen en de administratie zal mij waarschijnlijk bekend voorkomen, maar ik ben niet iemand die op de voorgrond treedt. Laat mij maar dingen regelen en mee aanpakken. Ik zal het van het bestuur en de vrijwilligers moeten leren. En eerst maar eens kijken dat alles wat al loopt gewoon goed doorgaat. Daarna kunnen we misschien nadenken over nieuwe activiteiten. De Wis is er natuurlijk voor iedereen. Voor jong en oud. Ik herinner mij dat er een aantal jaar terug wel meer dingen voor de jeugd waren, zoals de wandel-drie-daagse. Maar iedereen heeft tegenwoordig ook een druk eigen sociaal leven. Dus zoals gezegd, eerst maar zorgen dat de vaste dingen goed doorgaan.”

‘Zet mij maar op een berg en dan ben ik tevreden’

Naast haar werk en de zorg voor een gezin van vijf personen heeft Suzanne af en toe tijd om samen met Patrick of een vriendin te wandelen of te fietsen. En de zondag is vrijwel altijd gereserveerd voor voetbal. Patrick is al jaren trainer van verschillende teams bij WHV en Lars, Indy en Noa voetballen alle drie. “Ik ben een echte fan en ik ga altijd naar de wedstrijden van Indy en Noa en als het kan ook naar die van Lars. Of het nu uit of thuis is. Ik wil het gewoon zien. Voetbal op TV daar kijk ik niet naar, maar live langs de lijn en een praatje met de ouders, dat vind ik heerlijk. Zondag is echt onze ‘voetbalzondag’.” Suzanne houdt ook erg van lezen, vooral in de vakanties. Lekker aan het eind van de dag even geen telefoon, geen tablet, gewoon genieten van een boek. “We gaan heel graag op vakantie. Daar kijken wij dan erg naar uit en dat bereiden we goed voor. Sinds ik bij Compas werk heb ik natuurlijk de schoolvakanties vrij en we gaan dan ook een paar keer per jaar op pad. Soms een stedentrip, maar het meeste hou ik van natuur. Zet mij maar op een berg en dan ben ik tevreden.

MOOIE HERINNERINGEN MAKEN

De laatste jaren hebben wij in de zomervakanties een aantal grotere reizen gemaakt. De Westkust van Amerika, Florida, Rocky Mountains, Canada, IJsland, Zuid-Afrika. En deze zomer gaan we nog een keer terug naar de Westkust van Amerika, maar dan naar de plaatsen iets oostelijker, waar wij nog niet geweest zijn. We gaan eerst met een auto naar Death Valley en daarna nog rondreizen met een camper. De kinderen willen nog mee. Lars is zijn opleiding Vastgoed en Makelaardij aan het afronden; Indy gaat naar het vierde jaar van de opleiding Social Work bij Avans en Noa gaat naar het tweede jaar van de opleiding Travel & Hospitality bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Zij hebben dus ook nog schoolvakantie dus nu kan het nog. En ik vind het heel waardevol dat wij dit zo met elkaar kunnen doen. Lekker genieten en mooie herinneringen maken. En dan na de vakantie op 31 augustus mijn afscheid bij Compas en op 1 september aan de slag bij De Wis.”

Tekst: Wietske Piek | Foto: Wim Roefs