Hobby

Michel van Grinsven

‘Het is speciaal om op haaien te vissen’

Michel (45) woont samen met zijn vrouw Judith en hun twee kinderen Indy (10) en Cas (8) in de Bergmolen. Hij is in Loosbroek geboren en getogen en hij kijkt terug op een fijne en onbezorgde jeugd. “De basisschool was een leuke tijd en de saamhorigheid groot. Na schooltijd kwam iedereen samen om te knikkeren of te voetballen. Mijn moeder hielp mee met de kindervakantieweek en de knutselmiddagen in De Wis.” Na de Mavo wilde hij graag dierenartsassistent worden maar dat werd via de MTS uiteindelijk timmerman omdat hij iets met zijn handen wilde doen. “Op het KMBO heb ik alle facetten van de bouw leren kennen en veel praktijkervaring opgedaan. Eigenlijk vind ik particuliere woningbouw het leukst omdat je iets van het begin tot het eind voltooid. Ik werk nog steeds in de bouw als voorman, assistent uitvoerder bij Stam de Koning in Eindhoven en we realiseren voornamelijk grote bouwprojecten.”  

VISSEN

“Ik probeer minstens één keer per maand naar de Zeeuwse kust te rijden om daar samen met een vriend of collega ’s nachts te vissen aan het strand. Soms ga ik met een boot mee als opstapper om vanuit deze boot te vissen. Elk seizoen vang je andere vis zoals tong, zeebaars, schar, wijting en kabeljauw. Deze worden ter plekke geslacht en mee naar huis genomen en gaan vervolgens de diepvries in, want we eten elke week vis en onze kinderen zijn er dol op. Het is speciaal om op haaien te vissen maar deze worden altijd teruggegooid. Elk jaar ga ik een week naar Frankrijk om daar in visvijvers zo’n zwaar mogelijke karpers proberen te vangen en als dit lukt maken we een mooie foto. Afgelopen maart ben ik nog weggeweest maar ik herinner me dat het vooral heel erg koud was buiten.

“Ik droom ervan om nog eens het Noorderlicht in Noorwegen te zien en dan daar te vissen, want het lijkt me een fantastisch natuurverschijnsel.”

TONEELSPELEN

Een andere grote hobby van Michel is toneelspelen. “Ik speel bij de Verenigde Spelers en elk jaar voeren we in november een klucht of blijspel op. Een rol als huisman vind ik het leukst.” Michel is al dertien jaar lid van de Zandkruiers die jaarlijks drie uitverkochte voorstellingen verzorgden die de Bonte Avonden werden genoemd. Inmiddels is Michel voorzitter van de Zandkruiers. “We zijn aan het kijken of we de Bonte Avonden nieuw leven in kunnen blazen want na een pauzeperiode willen we deze avonden in De Wis voor Loosbroek behouden. De Bonte Avond is een gezellige avond voor iedereen vanaf 18 jaar en bestaat uit een diversiteit aan actuele, humoristische onzinnige en lokale sketches met daardoorheen een rode draad en aangevuld met zang en dans. We zijn nu aan het kijken of we kleine groepjes kunnen vinden die teksten en stukjes schrijven en dan een soort zwetsavond maken. Ons doel is om in april 2024 een uitvoering te hebben maar we zijn nog op zoek naar toneelspelers.”

Tekst: Chantal Kanters | Foto: Maddelon Dekkers