Huisnummer 50

Roel Vermeltfoort

Heerlijk vrij en toch alle belangrijke dingen in het leven in de buurt. Dat is wonen op huisnummer 50 voor Roel Vermeltfoort.

Roel (24) deelt huisnummer 50 met zijn ouders, Bert en Carin, zijn zus Romy (29), en zijn broer Luuk (26). Maar dat is niet het enige wat de buurt bijzonder maakt; zijn vriendin Nine Bosch woont praktisch om de hoek. Roel kent Nine al jaren. Roel vertelt: “We zaten op de basisschool bij elkaar in de klas. Ook toen we later op stap gingen hadden we het altijd heel gezellig samen en zo’n 2 jaar geleden sloeg de vonk over.”

Ook zijn vrienden wonen in de buurt. “Onze vriendengroep bestaat uit jongens uit Loosbroek en Heeswijk-Dinther. Op het Elde College kwamen we als groep bij elkaar. Als we uitgaan gaan we vaak met een nog veel grotere groep op stap. Dan zijn er bijvoorbeeld ook veel jongens van het voetballen bij.”

Na het Elde College ging Roel naar ROC de Leijgraaf, vervolgens koos hij voor HBO Commerciële Economie. “Het marketingvak trok me en met Commerciële Economie kan je veel kanten op. Het enige jammere vind ik dat er zo weinig les werd gegeven over online marketing, terwijl dat tegenwoordig zo belangrijk is.” Gelukkig kon Roel daar tijdens zijn stages wel mee aan de slag.

“Voor Oostendorp Autogroep zorgde ik voor een betere online zichtbaarheid en zette ik de website op voor de fietsenwinkels die zij net hadden overgenomen. Fijn dat ik daar ook echt mocht meewerken en niet alleen bezig was met een onderzoek dat, bij wijze van spreken, achter in een kast verdwijnt. Ik liep ook stage bij een wat kleiner bedrijf, waar ik daarna nog 1,5 jaar heb gewerkt als all-round marketeer. Dat was ook heel interessant, maar ik mistte er wel een sparringspartner.” Afgelopen april behaalde Roel zijn diploma. “In de zomermaanden ga ik tijdelijk aan de slag bij Vobra op de marketingafdeling, maar ik blijf tegelijkertijd wel zoeken naar een vaste baan! Bij voorkeur ook weer als all-round marketeer, maar dan wel bij een iets groter bedrijf. Het behalen van mijn diploma heb ik niet groots gevierd. Maar ik heb het tijdens Paaspop, dat de week erop gepland stond, wel gevierd met een extra borrel!”

Paaspop is niet het enige op de festival-agenda. “Dit jaar ga ik sowieso naar Pukkelpop en 7th Sunday. Heel divers dus. Ik ga het liefst naar een festival waar van alles te zien en te horen is. Ik ben ook weleens naar Sziget in Hongarije geweest en naar Rock Werchter in België.

Zo’n Belgisch festival is echt wel net wat anders dan de festivals in Nederland. Iets minder doordacht en gelikt, wat het heel relaxed maakt. De andere kant daarvan is dat de wc- en douchevoorzieningen verschrikkelijk geregeld zijn,” lacht Roel. “Mijn muzieksmaak is heel breed, van rock naar techno. Liever geen Nederlandstalig. In de voetbalkantine tijdens de derde helft kan het … maar wat mij betreft zetten we het daarna snel uit.”

Roel heeft het goed naar zijn zin in Loosbroek, maar wil misschien later ook wel in Heeswijk-Dinther wonen. “Lekker dicht bij Loosbroek, maar toch van alle gemakken voorzien. Maar voordat het zover is: Eerst die leuke, uitdagende baan maar eens vinden!”

Tekst: Cindy van Haaren | Foto’s: Wim Roefs