INDY EN LARS DE MOL

Tweelingen-nummer

Ze zijn natuurlijk beste maatjes

Lars en Indy de Mol zijn niet zomaar een tweeling, ze werden ook nog onder het sterrenbeeld tweeling geboren en wel op 7 juni 2001. Ze zijn de zoon en dochter van Patrick en Suzanne de Mol-Van der Pas en wonen aan de Molenhoeven. Samen vormen ze een twee-eiige tweeling. Het grote verschil met een eeneiige tweeling is dat laatstgenoemde altijd uit twee jongens of twee meisjes bestaat. Bij de tweeeiige tweeling zijn alle combinaties mogelijk.

BEETJE DWARS

De twee kwamen vlot ter wereld dankzij een keizersnede vanwege het feit dat Lars een beetje ‘dwars’ lag , twee minuten na zijn verlossing volgde Indy. Ze kregen er later nog een zusje bij, Noa die nu 18 jaar is. Noa heeft donker haar en bruine ogen, net als haar vader, dit in tegenstelling tot de tweeling met blond haar en blauwe ogen die meer naar moeder neigen. Buiten dat, zou je niet direct zeggen dat het een tweeling is. Doordat ze even oud zijn en hun hele kindertijd in dezelfde klas zaten en dezelfde vrienden deelden zijn ze natuurlijk wel beste maatjes en delen ze nog steeds veel met elkaar of het nu gaat over verkeringen of kledingadvies, ze hechten heel erg aan elkaars mening.

DUBBEL FEEST

Tot haar twaalfde speelde Indy korfbal, daarna voetbalde ze met Lars in het jeugdteam van WHV waar ze regelmatig training kregen van vader Patrick en oom Alex. Ondertussen voetbalt Indy bij de senioren dames en Lars bij de heren senioren. De verjaardagen als tweeling waren altijd wel bijzonder want dat staat voor dubbel feest en elk zijn en haar eigen kadootje. Onvergetelijk was hun 18e verjaardag die Suzanne en Patrick voor de tweeling hadden georganiseerd in Uitgaanscentrum Lunenburg met zo’n 130 gasten! Mooie herinneringen hebben ze ook aan de rondreizen die ze de afgelopen jaren als gezin samen gemaakt hebben. In een camper trokken ze dan met z’n vijven door landen als IJsland, Canada en Amerika.

EIGEN CENTJES

Zowel Indy als Lars studeren nog, Indy HBO Social work aan Avans in Den Bosch en Lars studeert Vastgoedkunde en Makelaardij aan Fontys Eindhoven. Op de vraag wat de een van de ander vindt, komen er mooie antwoorden: Lars is trots op het feit dat ze beide altijd verantwoording nemen en ‘hun eigen centjes verdienen’ en hij is trots op zijn zus omdat ze zo sociaal is en zich emotioneel in kan leven in anderen en dat ook veelvuldig in de praktijk brengt. Indy vertelt op haar beurt dat Lars van nature al erg sociaal is en makkelijk contacten legt maar, in tegenstelling tot zijzelf, ook op tijd zijn grenzen aangeeft… Het komt vast goed met die twee.

Tekst: Jan van der Spank | Foto: Wim Roefs