ingezonden

Dam tot Dam Wandeltocht

Wij (Suzanne en Arjan Buijs) gaan de Dam tot Dam wandeltocht lopen van 20 kilometer. Hierbij vragen we mensen te sponsoren voor Campagneteam Huntington. Campagneteam Huntington wil de ziekte Huntington onder de aandacht brengen en geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte. Het is een ziekte die in onze familie voorkomt. Huntington is een erfelijke hersenaandoening. Als een van je ouders de ziekte heeft, dan heb je 50% kans dat je het gen ook draagt en dus Huntington hebt. Huntington is een soort mix van de ziektes Parkinson, ALS en Alzheimer. De eerste klachten zijn later in het leven te zien en worden vervolgens steeds erger. Wil jij onze Dam tot Dam wandeltocht sponsoren voor Campagneteam Huntington? Scan dan de QR-code en doneer een bedrag naar keuze.

Kunst in De Wis

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseert de Bernhezer Kunstkring (BKK) de Open Atelierroute. Ruim twintig kunstenaars uit alle kernen van Bernheze stellen hun atelier open voor publiek. De kunstenaars geven een blik in een ruimte die meestal gesloten blijft: hun atelier. Het atelier is niet alleen een werkplek, maar vooral een plek voor reflectie en het zoeken naar inspiratie en het zoeken naar manieren om vorm te geven aan dingen die ons raken. Geen expositie op een willekeurige locatie, maar bij de bron, waar de kunst ontstaat. De Wis is uiteraard het centrale punt waar de routebeschrijvingen te vinden zijn, maar waar ook een overzichtstentoonstelling is. Elke kunstenaar brengt één werk naar Loosbroek zodat iedereen zijn of haar favoriete kunstenaar kan bezoeken. Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.debkk.nl.

MEEDENKEN OVER DE OMGEVING

De gemeente Bernheze bereidt zich voor op de komst van de Omgevingswet. Een belangrijk instrument onder deze wet is de gemeentelijke omgevingsvisie. Een strategische visie voor de lange termijn voor de fysieke leefomgeving waarin wordt ingegaan op de samenhang tussen onder andere ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur, gezondheid en cultureel erfgoed. Wilt u weten wat de plannen zijn en of meedenken? Stuur dan een mailtje naar info@kerncommissieloosbroek.nl en wij sturen u per omgaande de omgevingsvisie. U hebt gedurende de komende weken de gelegenheid uw zienswijze op de concept in te dienen bij het College van B&W tot 1 augustus 2022. Dat kunt u schriftelijk doen en per post verzenden, maar het kan ook digitaal via het platform op samenbernheze.nl.

INFOAVOND KUNSTENFESTIVAL

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus is er een kunstenfestival in ons dorp waarvoor tal van gerenommeerde kunstenaars zich hebben aangemeld. Wil jij ook jouw tuin, schuur of garage twee dagen beschikbaar stellen voor een kunstwerk of voorstelling? Wil je mee helpen of heb je vragen over het festival? Laat het weten via info@debkk.nl of kom 8 juli naar de infoavond in De Wis. Aanvang 20.00 uur.

MAAK MEE DE DORUS

Heb jij zin en tijd om mee na te denken over een nog mooiere DORUS? Door mee te schrijven, fotograferen of vormgeven aan een blad dat nog mag groeien? Kom dan onze enthousiaste club vrijwilligers versterken. Het is extra fijn wanneer je creativiteit of een passend netwerk hebt, maar alle hulp is welkom. Neem contact met ons op voor meer info: info@dorus-loosbroek.nl

JOUW OPROEP OOK HIER?

Wil jij ook ‘Loosbroeks nieuws’ delen met de lezers van de DORUS? Stuur je oproep met als onderwerp ‘Ingezonden’ naar info@dorus-loosbroek.nl.